Tieto mini šišky si pripravíte za pár minút a všetci budú nadšení.
Recept je triviálny a tieto bucľaté pampúšiky zvládne aj začiatočník v kuchyni.
Tajomstvo ich chuti je zrejmé – reč je o vanilkovom tvarohu.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ako docieliť, aby mali navyše pekný tvar, prezradil portál haps.
Trik s lyžičkou a olejom im dodá dokonalý tvar
Mini syrové šišky sú nadýchané ako obláčik a lepšie ako z pekárne.
Na ich výrobu potrebujete iba päť ingrediencií a olej na vyprážanie.
Cesto na donuty je však dosť sypké a lyžicou sa dáva priamo do horúceho tuku.
Ak pred podávaním namočíte lyžicu do oleja, cesto z nej ľahšie skĺzne a šišky budú mať krásny okrúhly tvar.
Ingrediencie:
500 g vanilkového tvarohu
2 vrchovaté šálky hladkej múky
2 stredne veľké vajcia
1 plná čajová lyžička prášku do pečiva
práškový cukor (1 polievková lyžica na cesto, zvyšok na posypanie šišiek)
olej na vyprážanie plus pol hrnčeka na namáčanie lyžice
Postup:
Všetky ingrediencie by mali mať izbovú teplotu.
Pripravte si široký hrniec.
A nalejte doň olej.
Zapnite horák na stredný výkon.
Kým nie je olej horúci, pripravte si cesto.
Do misy pridáme vanilkový tvaroh a preosiatu múku.
Pridáme aj vajcia, prášok do pečiva a práškový cukor.
Všetko rozmixujte mixérom na strednej rýchlosti, ale nemixujte príliš dlho – len kým sa suroviny nespoja.
Vezmite hlbokú lyžicu a ponorte ju do pohára oleja.
Potom odoberte časť cesta.
A vložte do horúceho tuku.
Cesto by malo rýchlo skĺznuť dole, rýchlo sa nafúknuť a vytvoriť oválny tvar.
Šišky opečieme do zlatista.
Po usmažení ich dáme na papierovú utierku, aby sa vsiakol prebytočný tuk.
Potom ich posypte práškovým cukrom a môžete ich podávať.
Zo stola budú miznúť raketovou rýchlosťou.
Dobrú chuť!