Vyskúšajte palacinky z jogurtu a smotany.
Z mojej skúsenosti je oveľa lepšie, ako klasika s mliekom.
Navyše, tieto palacinky majú ešte jedno vylepšenie – minerálku.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vďaka nej bude cesto ešte viac nadýchané.
Toto cesto nemá chybu, je jemná, vláčne a veľmi dobre sa s ním pracuje.
Palacinky chutili úplne každému – dokonca aj mojej svokre a to až tak, že si hneď aj vypýtala recept!
Potrebujeme:
štipka soli
190 g hladkej múky
2 lyžice polohrubej múky
200 ml vody (minerálnej perlivá)
100 ml bieleho jogurtu
150 ml smotany na varenie (môže byť aj na šľahanie)
3 vajcia
Ďalej:
cukor múčka (na posypanie)
olej (na vyprážanie)
marmeláda
tvaroh
šľahačka
čerstvé ovocie
javorový sirup na preliatie
zmrzlina
Postup:
V miske zmiešame všetky prísady.
Odporúčam pracovať s prísadami izbovej teploty.
Smotanu, jogurt a vajcia vyšľaháme.
Pridáme aj minerálku a soľ – rozšľaháme.
Ak máte radi sladšie cestá, pridajte cukor podľa chuti.
Postupne zašľaháme múky – polohrubú aj hladkú.
Môžete do zmesi preosiať, aby bolo cesto kyprejšie.
Na panvicu dáme pár kvapiek oleja.
Keď sa rozpáli naberačkou nalejeme na panvicu trochu cesta.
Rozlejeme ho po celej panvici.
A z oboch dvoch strán usmažíme dočervena.
Ešte teplé potrieme lekvárom a stočíme.
Na tanieri podľa svojej chuti pocukrujeme.
Palacinky smažíme skoro na suchej panvici.
Ja servírujem v lete tieto palacinky aj so zmrzlinou, je to vynikajúci osviežujúci dezert.
Výborná je aj kombinácia s tvarohom, alebo len preliate javorovým sirupom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
autor: Janka