Uhorkový šalát je ideálnym doplnkom k jedlám na večeru – osviežuje a dodáva chuť.
Ak do uhorkového šalátu pridáte trochu octu, chutí ako z tej najlepšej reštaurácie.
Jednoduchý recept na najchutnejší uhorkový šalát z portálu smakosze.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vsaďte na uhorky – na večeru sú ako stvorené
Uhorky sú veľmi zdravé a majú nízky obsah kalórií.
Priaznivo pôsobia na celé telo.
Poskytujú nám vitamín C a vitamíny skupiny B.
Okrem toho sú skvelým zdrojom:
vápnika,
fosforu,
železa,
horčíka,
draslíka.
Uhorky pozostávajú z 90% vody, preto sa ich v lete oplatí jesť.
Táto zelenina dokonale uhasí smäd, oplatí sa ju jesť vo forme šalátu alebo studenej polievky.
Na uhorkový šalát potrebujeme:
500 g poľných uhoriek
mladú cibuľku
200 g kyslej smotany
1-2 ČL octu
2 ČL kryštálového cukru
1/2 ČL soli
korenie
1/2 zväzku kôpru
prípadne pažítky
Postup:
Uhorky umyjeme a ošúpeme.
Nastrúhame na hrubom strúhadle.
Ak je uhorka prerastená, odstránime semienka.
Tiež je dôležité používať uhorky, ktoré nie sú horké.
Cibuľku nakrájame nadrobno.
Osolíme a premiešame.
Necháme 5 minút odstáť.
Z uhoriek vytlačíme prebytočnú tekutinu.
Pridáme cibuľu, ocot, cukor, soľ a korenie.
Dôkladne premiešame.
Teraz pridáme kyslú smotanu.
Nakoniec pridáme pažítku alebo kôpor.
Môžete samozrejme použiť aj iné zelené bylinky, ktoré máte doma.
Môžeme servírovať.
Šalát pred podávaním dajte odležať do chaldničky, aby sa chute dobre prepojili.
Šalát je ideálnou prílohou k mäsku, na grilovačku alebo len tak- ako rýchla dobrota na večeru.
Prajeme vám dobrú chuť!