Parené knedľe už NEROBÍM, toto je niečo fantastické: Tajomstvo, ako pripraviť najchutnejšie ovocné knedle pod slnkom!

[mashshare]

Máte radi domáce buchty? My ich milujeme!

 

 

Predtým som vždy robila len parené buchty, ale odkedy mám tento recept, robím len takéto.

Sú ešte jemnejšie a nadýchanejšie ako klasika na pare.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Vynikajúci recept, ktorého autorkou je pani Lenka K.

Keďže je práve sezóna marhúľ, odporúčame ich vyskúšať podľa receptu pani Lenky s marhuľami.

 

 

Potrebujeme:

500 g pol.múky

pol kocky droždia

250 ml mlieka

1 vajce

2 lyžice oleja

1 lyžička cukru

štipka soli

Na plnenie:

 

 

Marhule

Čučoriedky

Jahody

Slivky

Na vrch:

 

 

Rozpustené maslo

Kakao

Mleté orechy

Mletý mak

Granko

Práškový cukor

Postup:

Najskôr si spravíme kvások z vlažného mlieka, droždia a cukru.

 

 

Potom si nachystáme väščiu misku a dáme do nej preosiatu múku.

Pridáme olej, zvyšok mlieka, aktivovaný kvások a vajce.

Dobre premiešame, pridáme soľ.

 

 

Vypracujeme jednotné cesto, ktoré necháme vykysnúť pod utierkou.

Potom z vykysnuté cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme a nakrájame na štvorčeky.

Na každý uložíme kúsok ovocia a vytvarujeme klasickú loptičku – buchtu.

 

 

Buchty varíme v hrnci s dostatkom vody.

Vo vriacej vode varíme 8 minút.

Podávame tak, ako to máte radi.

 

 

Napríklad poliate rozpusteným maslom, posypané grankom/kakaom, prípadne orechmi či makom.

Tiež môžeme posypať práškovým cukrom.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes