Robíme takto uhorky už dlhú dobu.
Mám skúsenosť, že žiadny pohár sa nepokazí a uhorky nezmäknú.
Stojí za to vyskúšať, ak chcete uhorky skladovať na zimu.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Do pohárov môžete okrem uvedených prísad pridať aj ďalšie prísady – napríklad ríbezľové listy, baranie rohy…
Uvedené prísady sú na jednu 720 ml fľašu.
Potrebujeme:
1 lyžica cukru
1 čajová lyžička soli
zelený kôpor na dno pohára
1 malý bobkový list
pár zrniek čierneho korenia
horčičné semienko
jablčný ocot
voda na zriedenie octu 2:1 – 1 dl jablčného octu na 2 dl vody.
Voliteľné:
Ríbezlové listy
Baranie rohy
Pálivé papričky
Koreniny podľa chuti
Postup:
Nachystáme si čisté zaváraninové poháre aj viečka.
Kôpor umyjeme a necháme odkvapkať.
Potom ukladáme na dno pohárov.
Uhorky dôkladne umyjem.
Uložíme ich do pohárov.
Uhorky vrstvíme do pohárov tak, aby sa ich zmestilo čo najviac – vtláčame jednu vedľa druhej.
Pridám cukor, soľ, octovú šťavu (vodu zmiešanú s vodou).
A dobre zatvoríme.
Zavárame pri 90 stupňoch 20 minút.
Potom vyberiem z vody, obrátime.
Necháme tak vychladnúť.
Potom môžeme dať na poličku.
Uhorky vydržia dlhú dobu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)