Lahôdkové uhorky na zimu – bez konzervantov!

[mashshare]

Robíme takto uhorky už dlhú dobu.

 

 

Mám skúsenosť, že žiadny pohár sa nepokazí a uhorky nezmäknú.

Stojí za to vyskúšať, ak chcete uhorky skladovať na zimu.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Do pohárov môžete okrem uvedených prísad pridať aj ďalšie prísady – napríklad ríbezľové listy, baranie rohy…

 

 

Uvedené prísady sú na jednu 720 ml fľašu.

Potrebujeme:

1 lyžica cukru

1 čajová lyžička soli

zelený kôpor na dno pohára

1 malý bobkový list

pár zrniek čierneho korenia

horčičné semienko

jablčný ocot

voda na zriedenie octu 2:1 – 1 dl jablčného octu na 2 dl vody.

Voliteľné:

 

 

Ríbezlové listy

Baranie rohy

Pálivé papričky

Koreniny podľa chuti

Postup:

Nachystáme si čisté zaváraninové poháre aj viečka.

 

 

Kôpor umyjeme a necháme odkvapkať.

Potom ukladáme na dno pohárov.

 

 

Uhorky dôkladne umyjem.

Uložíme ich do pohárov.

Uhorky vrstvíme do pohárov tak, aby sa ich zmestilo čo najviac – vtláčame jednu vedľa druhej.

 

 

Pridám cukor, soľ, octovú šťavu  (vodu zmiešanú s vodou).

A dobre zatvoríme.

Zavárame pri 90 stupňoch 20 minút.

 

 

Potom vyberiem z vody, obrátime.

Necháme tak vychladnúť.

 

 

Potom môžeme dať na poličku.

Uhorky vydržia dlhú dobu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes