Tento koláč zvládne pripraviť každý. A je taký fantastický, že na dezerty z cukrárne si už ani nespomeniete!
Potrebujeme:
3 vajcia
5 lyžíc hladkej múky
3 lyžice oleja
2 lyžice kakaa
2 lyžice medu alebo cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 bal. vanilkového cukru
½ bal. prášku do pečiva
Krém:
700 ml smotany na šľahanie
3 bal. stužovača
12 lyžíc kyslej smotany
2 bal. vanilkového cukru
4-5 lyžíc práškového cukru
100 g bielej čokolády
Voliteľné: drvené sušienky
Na vrch:
Maslové sušienky
100 g horkej čokolády
Maslo
Postup:
Všetky prísady na cesto zmiešame, preložíme na plech vystlaný papierom a pečieme 10 minút pri teplote 200 stupňov – alebo kým cesto nie je hotové – test špáradlom).
Kyslú smotanu zalejeme sladkou smotanou, pridáme stužovače a šľaháme do zhustnutia. Obe smotany musia byť dobre vychladené. Počas šľahania postupne pridávame cukor. Do krému opatrne vmiešame nasekanú čokoládu a môžeme pridať aj drvené sušienky.
Smotanovú zmes navrstvíme na vychladnuté cesto. Na krém navrstvíme maslové sušienky (môžeme ich pokvapkať trochou mlieka – nie máčať) a nakoniec aj rozpustenú čokoládu s maslom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: malikuhar