Máte radi karfiol? U nás sa doma táto zelenina nebola veľmi populárna.
Aj preto som hľadala nové recepty, ako ho pripraviť tak, aby chutil aj deťom.
Ak chcete skúsiť niečo iné, ako vyprážaný karfiol, určite odporúčam tento recept.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Chutí nám dokonca viac, ako klasická pizza.
PRÍSADY
500 g karfiolu
400 g mozzarelly
2 vajcia
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
0,5 lyžičky oregano
soľ podľa chuti
čierne korenie podľa chuti
olej na varenie na vyprážanie
Postup:
Nastrúhajte karfiol na strúhadle s veľkými otvormi.
Cesnak pretlačte.
Cibuľu očistite a nakrájajte.
Na plameni osmažte až do zlatohnedej farby.
Do misky ku karfiolu pridajte vajcia.
Vmiešajte aj oregano, soľ a korenie.
Pridajte aj vyprážanú cibuľu a cesnak.
Dobre premiešajte.
Nastrúhajte mozzarellu.
Odoberte asi 100 gramov a zvyšok premiešajte s karfiolom.
Hmotu navrstvite v rovnomernej vrstve na vymastený plech.
Pečieme 25 minút pri 170 ° C.
Posypte zvyšným syrom a dajte ešte na pár minút do rúry.
Karfiolové PIZZA tyčinky
Ľahká večera alebo skvelá chuťovka k dobrému filmu.
Navyše, táto dobrota obsahuje minimum kalórií a preto si ju môžete vychutnať bez výčitiek.
Potrebujeme:
1 hlávku karfiolu
½ šálky strúhanej mozzarelly s nižším obsahom tuku
1/3 šálky strúhaného parmezánu
¾ šálky strúhanej mozzarelly s nižším obsahom tuku na posypanie
1 vajce
1 lyžičku soli
½ lyžičky čierneho mletého korenia
2 stúčiky cesnkau
½ lyžice sekanej petržlenovej vňate
½ lyžice sekanej bazalky
Trochu peržlenovej vňate na posypanie
Postup:
Karfiol rozdelíme na jednotlivé ružice, vložíme do mixéra a rozmixujeme na jemnú drť.
Potom rozmixovaný karfiol preložíme do misky a zmiešame s vajíčkom, mozzarellou, parmezánom, korením, bylinkami a pretlačeným cesnakom.
Cesto navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie (malo by byť hrubé približne 1,5 cm).
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 210 stupňov približne 12 minút.
Potom vyberieme z rúry, posypeme syrom a pečieme, kým sa syr nerozpustí a povrch cesta nieje zlatistý.
Necháme vychladnúť, posypeme petržlenom a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)