Perfektná bábovka – výborný recept, ktorý nikdy nesklame a je úplne, ale úplne jednoduchý.
Vynikajúci nápad na bábovku, ktorá je fantasticky jemná, vláčna a chutí vynikajúco.
Vďaka tomu, že ide o hrnčekový recept, hravo ho zvládne úplne každý.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Neváhajte a skúste túto bábovku ešte dnes.
Na odmeranie surovín sme použili hrnček s objemom 250 ml.
Potrebujeme:
1 hrnček cukru
1/2 hrnček oleja
2 vajíčka
2 hrnčeky polohrubej múky
1 hrnček mlieka
1 bal. prášku do pečiva
1 lyžičku vanilkovej arómy, alebo 1 bal. vanilkového cukru
Kôru z 1 citróna
Voliteľné:
kokos,
hrozienka,
kúsky čokolády,
kakao,
čokoládová poleva
Postup:
Najskôr zmiešame vajíčka s cukrom.
Vymiešame do peny.
Postupne prilievame tekuté prísady – olej a mlieko.
Dobre premiešame.
Potom pridáme preosiatu múku a prášok do pečiva a kôru z citróna.
Vymiešame jednotné cesto.
Do cesta môžeme pridať ľubovolné prísady – kúsky čokolády, hrozienka, kokos…
Cesto navrstvíme do vymastenej a múkou vysypanej formy.
Pečieme 45-50 min na 200 stupňov.
Ak chceme dvojfarebnú bábovku, časť cesta odoberieme a pridáme do nej kakao.
Striedavo potom lejeme do formy svetlé a tmavé cesto.
Po upečení bábovku z formy vyklopíme.
Môžeme posypať práškovým cukrom, prípadne potrieť čokoládovou polevou.
Tú pripravíme jednoducho z čokolády na varenie a trochy oleja.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)