Svokra mi prezradila svoj recept: Takáto kapusta vydrží mesiace, chrumká a nestmavne!

[mashshare]

Naložte si doma vlastnú kapustu s mrkvou a nebudete banovať.

Nakladaná kapusta je výborným zdrojom vitamínov a vlákniny a ako bonus na vrch aj skvele chutí.

 

 

Osvedčený recept na najlepšiu nakladanú kapustu z youtube kanála Еда на любой вкус.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

na 7 pohárov s objemom 3 l

4 hlávky kapusty neskorých odrôd (každá o hmotnosti 3,3-3,5 kg)

4 mrkvy (každá 200-250 g)

cca 600 g soli

10 l čistej studenej vody

 

 

Postup:

Hlávky kapusty očistíme od vrchných špinavých listov.

Kapustu prekrojíme na polovicu.

 

 

Mrkvu umyjeme pod tečúcou vodou.

Ošúpeme a opäť umyjeme.

 

 

Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle a vložíme do misy.

Do samostatnej hlbokej misy pridáme nasekanú kapustu.

 

 

Pridáme nastrúhanú mrkvu a rukami premiešame.

Do veľkého hrnca nalejeme vodu.

 

 

Pridáme soľ.

Miešame, kým sa nerozpustí.

 

 

Polovicu vody nalejeme do misy so zeleninou.

Necháme odstáť 40 minút.

Nádoby vyčistíme pomocou sódy bikarbóny a dôkladne umyjeme.

 

 

Do pohárov vložíme kapustu.

Po okraj dolejeme soľanku.

 

 

Všetky poháre na tesno uzavrieme čistými viečkami.

Potom poháre uložíme na chladné miesto.

A asi po dvoch týždňoch môžeme kapustu konzumovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes