Talianska rodina ma naučila toto chutné predjedlo z lístkové cesta, ktoré ma vždy zachráni: Absolútny hit!

[mashshare]

Pripravte si doma kráľovský snack s hustou omáčkou, ktorý si vás získa zmesou lahodných chutí.

U nás nesmie chýbať na stole počas sviatkov, osláv a rodinných stretnutí.

 

 

Nenáročný recept na predjedlo z lístkového cesta z youtube kanála Appetizing.tv-Baking Recipes.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

2 x 400 g lístkového cesta

100 g paradajkovej omáčky

20 ml olivového oleja

5 g soli

5 g oregana

100 g parmezánu

10 g sezamových semienok

200 g plátkového syra

150 g salámy

5 g maku

1 vajce

Na omáčku:

 

 

30 g masla

25 g múky

200 ml piva

5 g čili vločiek

3 g soli

100 g syra

Postup:

Do menšej misky pridáme paradajkovú omáčku.

Pridáme soľ, olej a lyžicou premiešame.

 

 

Zmesou potrieme polovicu lístkového cesta.

Posypeme oreganom.

Potom natretú časť cesta posypeme nastrúhaným parmezánom.

Cesto preložíme na polovicu a nakrájame na štvorce.

 

 

Cesto aj s papierom preložíme na plech.

Druhé lístkové cesto rozprestrieme.

A na polovicu naukladáme syr.

 

 

Potom naukladáme plátky salámy.

Cesto prehneme na polovicu a nakrájame na štvorce.

 

 

Cesto aj s papierom preložíme na plech.

Potrieme vajíčkom.

Jedno cesto posypeme sezamovými semienkami.

Druhé cesto posypeme makom.

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 180°C 20 minút.

 

 

V rajnici na sporáku roztopíme maslo.

Pridáme múku a premiešame.

Do zmesi nalejeme pivo a zamiešame.

Pridáme nastrúhaný syr a miešame, kým sa nerozpustí.

 

 

Nakoniec pridáme čili vločky a soľ.

Dobre premiešame a rajnicu zložíme zo sporáku.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes