Vyskúšajte karbonátky tentokrát bez mäsa. Sú vynikajúce, šťavnaté a skutočne jednoduché na prípravu. Určite nebudete ľutovať.
Potrebujeme:
3 veľké zemiaky ošúpané a nastrúhané
4-5 menších cibúľ
1 strúčiky cesnaku
300 g čerstvých šampiónov
2 lyžice múky plus múku na obaľovanie
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Oregano, tymián, soľ a korenie
1 lyžičku vegety
1 zväzok kôpru
1 zväzok petržlenovej vňate
Postup:
Cibuľu, šampiňóny, kôpor aj petržlenovú vňať nakrájame nadrobno a pridáme k strúhaným zemiakom. Premiešame, pridáme pretlačený cesnak, múku, soľ, vegetu a koreniny.
Z hmoty tvarujeme mokrými rukami fašírky a tie obaľujeme v hladkej múke a vyprážame na rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista.
Podávame s prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Vyskúšajte karbonátky tentokrát bez mäsa. Sú vynikajúce, šťavnaté a skutočne jednoduché na prípravu. Určite nebudete ľutovať.
Potrebujeme:
3 veľké zemiaky ošúpané a nastrúhané
4-5 menších cibúľ
1 strúčiky cesnaku
300 g čerstvých šampiónov
2 lyžice múky plus múku na obaľovanie
Oregano, tymián, soľ a korenie
1 lyžičku vegety
1 zväzok kôpru
1 zväzok petržlenovej vňate
Postup:
Cibuľu, šampiňóny, kôpor aj petržlenovú vňať nakrájame nadrobno a pridáme k strúhaným zemiakom. Premiešame, pridáme pretlačený cesnak, múku, soľ, vegetu a koreniny.
Z hmoty tvarujeme mokrými rukami fašírky a tie obaľujeme v hladkej múke a vyprážame na rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista.
Podávame s prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: gustos