Rýchla, jednoduchá a u nás doma veľmi obľúbená bublanina. Vďaka jednej prísade je neskutočne jemná a lahodná.
Použiť môžete akékoľvek drobné ovocie – jahody, maliny, čučoriedky, čerešne, višne…
Ja som použila čerešne.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ak máte drobné ovocie, odporúčam časť ovocia do cesta vmiešať, pretože pri pečení ním neprepadne a zostalo by len na vrchu.
Potrebujeme:
3 ks vajce
1 hrnček krupicový cukor
2 hrnčeky polohrubá múka
1 bal. prášok do pečiva
štipka soľ
1 téglik smotana na šľahanie
čerstvé alebo zaváranie čerešne
prípadne akékoľvek drobné ovocie
na vymastenie plechu:
tuk
na vysypanie plechu:
hrubá múka
na posypanie:
práškový cukor
Postup:
Rúru predhrejte na 180° C.
Do misy vyklepnite vajcia a vsypte cukor.
Vyšľahajte do peny.
Prisypte preosiatu múku s kypriacim práškom a štipkou soli.
Vlejte smotanu a dobre premiešajte.
Kto chce, môže časť ovocia pridať priamo do cesta.
Vyšší plech vymažte a vysypte múkou.
Vlejte naň cesto.
Posypte ovocím.
Pečte doružova, trvá to asi 30 minút.
Skontrolujte špajdľou, či cesto nelepí.
Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
Podávajte poprášené práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)