Vyskúšajte tieto originálne a veľmi lahodné pirohy.
Cesto je hotové raz dva a toto jedlo chutí naozaj skvele.
Vyskúšajte a presvedčte sa sami!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postupujte podľa tohto receptu, ktorý nájdete na YouTube kanáli Nur’un Nefis Yemek Tarifleri 2.
Potrebujeme:
600 ml vody
2 PL oleja + 1 PL oleja na potretie cesta
1 ČL soli
2 šálky hladkej múky (objem 200 ml)
Na plnku:
1 misku odtučneného tvarohu
1 malú cibuľu
nasekanú petržlenovú vňať
čili papričku (voliteľné)
Postup:
Do hrnca si nalejeme vodu a necháme ju zovrieť.
Keď sa už objavujú bublinky, pridáme olej, soľ a nasypeme múku.
Miešame, kým sa hmota nespojí a nevznikne kompaktné cesto.
Cesto preložíme na pracovnú dosku a necháme vychladnúť.
Na cesto si vylejeme lyžicu oleja a potrieme ho.
Zapracujeme ho po dobu 1 – 2 minút.
Následne ho odložíme do misky, prikryjeme bavlnenou handrou a necháme odpočívať 5 minút.
Do samostatnej misky si vložíme odtučnený tvaroh a zmiešame ho so všetkými surovinami určenými na plnku.
Z cesta si vyformujeme približne rovnako veľké guľôčky.
Tie následne roztlačíme na placku a naplníme plnkou.
Plnku si môžete meniť podľa chuti a vznikne vám vždy trochu iné jedlo.
Vytvarujeme pirohy, ktoré vysmážame na panvici, do ktorej sme si naliali olej a nechali rozhorúčiť.
Vysmažíme ich z oboch strán dozlatista a môžeme podávať.
Celý postup si môžete pozrieť v priloženom videu.
Dobrú chuť!