Pripravte si doma nebesky chutné zapekané kuracie stehná.
Ak k tomu pridáte aj ryžu a šalát podľa nášho receptu, budete v siedmom nebi.
Netradičný recept na najjemnejšie kuracie stehná z youtube kanála Appetizing – Meat Recipes.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
6 kuracích stehien
10 g soli
5 g mletej papriky
5 g mletého čierneho korenia
30 ml rastlinného oleja
Na ryžu:
1 l vody
500 g ryže
300 g šampiňónov
1 červenú papriku
500 ml kuracieho vývaru
5 g kurkumy
8 g soli
5 g mletého čierneho korenia
200 ml smotany na varenie
Na šalát:
200 g ľadového šalátu
1 žltú papriku
1 uhorku
100 g cherry paradajok
1 červenú cibuľu
50 g olív
50 g feta syra
Na dresing:
30 ml rastlinného oleja
20 ml citrónovej šťavy
3 strúčiky cesnaku
6 g soli
4 g mletého čierneho korenia
Postup:
Do misky s kuracími stehnami nalejeme olej.
Pridáme soľ, čierne korenie, papriku a rukami dôkladne premiešame.
Stehná položíme na tvrdú podložku.
Konce zachytíme o mriežku a zdvihneme (viď video).
Mriežku s mäsom vložíme do rúry.
Do hrnca na sporáku pridáme ryžu.
Nalejeme vodu.
Prekryjeme pokrievkou a varíme 5 minút.
Potom ryžu preložíme na plech.
Paradajku nakrájame na plátky a pridáme na plech.
Pridáme na polovicu nakrájané šampiňóny a všetko spolu premiešame.
Potom nalejeme smotanu.
Do nádoby s vývarom pridáme kurkumu, soľ, čierne korenie a metličkou zamiešame.
Vývarom zalejeme ryžovú zmes.
Plech vložíme do rúry pod zavesené kuracie stehná.
Pečieme 40 minút pri teplote 180°C.
Šalát nakrájame na kocky a vložíme do hlbokej misky.
Pridáme na plátky nakrájanú papriku.
Potom pridáme na polovicu nakrájané cherry paradajky.
Ďalej pridáme nakrájanú cibuľu, uhorku a olivy.
Do uzatvárateľného pohára nalejeme olej a citrónovú šťavu.
Pridáme pretlačený cesnak, čierne korenie a soľ.
Pohár uzavrieme, zamiešame, dresing nalejeme do šalátu a lyžicami premiešame.
Na vrch pridáme na kocky nakrájaný feta syr a servírujeme spolu s ryžou a kuracími stehnami.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: