Pripravte si doma famóznu krémovú tortu ochutenú bobuľovým ovocím.
Dezert, ktorého prípravu zvládne každý, vás opantá kombináciou lahodných chutí.
Vynikajúci recept na nadýchanú krémovú tortu z youtube kanála Ellenina kuchyňa.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Na cesto:
2 vajcia
štipku soli
4 PL kryštálového cukru
200 g kyslej smotany (alebo prírodného jogurtu)
180 g hladkej múky
1 PL prášku do pečiva
2 PL rastlinného oleja
Na plnku:
380 g jemného tvarohu (alebo smotanového syra)
2 vajcia
3 PL kryštálového cukru
1 ČL vanilkového cukru
90 g bobuľového ovocia (čučoriedok)
3 PL kukuričného škrobu
Postup:
Do misky pridáme vajcia.
Pridáme štipku soli, vajcia a mixérom šľaháme 5-6 minút.
Po vyšľahaní pridáme kyslú smotanu a metličkou premiešame.
Nasypeme múku, prášok do pečiva a dôkladne vymiešame.
Potom pridáme olej a zamiešame.
Cesto nalejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.
Do samostatnej misky pridáme smotanový syr.
Ďalej pridáme vajcia, cukor, vanilkový cukor a vyšľaháme do hladka.
V samostatnej miske zmiešame mrazené ovocie so škrobom.
Ovocie pridáme do krému a premiešame.
Krém nanesieme do stredu cesta vo forme.
Tortu vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 40-45 minút pri teplote 180°C.
Po upečení necháme vychladnúť a ozdobíme podľa chuti (my sme použili karamel).
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: