Toto je jeden z najlepších receptov na prípravu chutnej a mäkkej pečene.
Platí to pre kuraciu, bravčovú, aj hovädziu pečeň a stačí ju len pripraviť podľa tohto postupu.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Kuracia pečeň bude neskutočne jemná, lahodná, doslova sa bude rozplývať na jazyku.
Skúste ju pripraviť týmto spôsobom a zaručene nebudete ľutovať.
Potrebujeme:
700 g pečeň kuracia
3 – 4 cibule
2 strúčiky cesnaku
4 PL kyslej smotany
2 PL vody
1 ČL horčice
soľ
korenie podľa chuti
Postup:
Pečienku si nakrájame na menšie kúsky, zalejeme vriacou vodou a necháme stáť 2 – 3 minúty.
TIP:
Po naliatí vriacej vody bude pečienka ešte jemnejšia, ako keď ju zalejete mliekom, zbaví ju nepríjemné zápachu a bude mäkká.
Cibuľu aj cesnak ošúpeme.
Cibuľu nakrájame na tenké polkrúžky a orestujeme ju na rastlinnom oleji.
Posypeme ju trochou cukru a štipkou soli.
Keď je cibuľa sfarbená do zlatista, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak.
Orestujeme.
Po 30 – 60 sekundách pridáme pečeň.
Podľa chuti osolíme a znížime teplotu.
Dusíme 3 minúty a panvicu zakryjeme pokrievkou.
Pripravíme si omáčku z kyslej smotany a horčice, ktorou zalejeme pečeň.
Dusíme pod pokrievkou 10 minút.
Môžeme podávať so zemiakovou kašou, varenou ryžou alebo s inou obľúbenou prílohou.
Pečeň je výborná aj len s obyčajným chlebíkom.
Prajeme dobrú chuť!