Chutná a veľmi jednoduchá klasika, ktorú milujú deti aj dospelí.
Táto ovocná bábovka je taká jemná a nadýchaná, že sa rozplýva v ústach.
Jednoduchý a rýchly recept na jemnú domácu bábovku z youtube kanála simple cooking.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
3 vajcia
125 g jogurtu
70 g kryštálového cukru
70 ml mlieka
80 ml rastlinného oleja
270 g hladkej múky
10 g prášku do pečiva
3-4 PL hrozienok
1 jablko
citrónovú šťavu a kôru
cukor na posypanie
džem
Postup:
Do hlbokej misky pridáme vajcia.
Pridáme jogurt.
Nasypeme cukor a pridáme mlieko.
Nalejeme olej a metličkou vymiešame.
Do zmesi nastrúhame citrónovú kôru.
Cez sitko postupne preosejeme múku a vymiešame.
Preosejeme prášok do pečiva a premiešame.
Do menšej misky s hrozienkami nalejeme vodu alebo mlieko a zamiešame.
Ošúpané jablko nakrájame na tenké plátky.
Pokvapkáme ho citrónovou šťavou.
Do cesta pridáme hrozienka a premiešame.
Potom cesto nalejeme do formy.
Na vrch pozapichujeme plátky jablka.
Posypeme zvyškom hrozienok.
Vrch posypeme cukrom.
Formu vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 35-40 minút pri teplote 180°C.
Po upečení potrieme vrch džemom a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: