Vynikajúca torta s jahodami a jogurtom, ktorá sa nepečie.
Vďaka mramorovému vzoru vyzerá torta naozaj krásne a viete ju pripraviť doslova za pár minút.
Určite skúste tento populárny nepečený dezert.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Jahodový krém:
425 g prelisovaných jahôd (čerstvých alebo mrazených),
50 g cukru,
1 vrecúško instantnej želatíny
Jogurtový krém:
300 ml sladkej smotany na šľahanie,
15 g želatíny,
600 ml hustejšieho jogurtu,
150 g cukru,
1 vrecko vanilkového cukru
Základ:
200 g piškót alebo maslových sušienok,
100-150 ml teplého mlieka
Postup:
Jahodový krém:
Mrazené jahody necháme pri izbovej teplote rozmraziť alebo ich čerstvé očistíme, umyjeme a nakrájame.
Potom spolu s cukrom rozmixujeme v mixéri.
Vrecúško želatíny zalejeme 4 polievkovými lyžicami rozmixovaných jahôd a necháme napučať.
Jahodovú zmes zohrejeme na plameni (dbajte na to, aby nevrela) na miernom ohni.
Potom pridáme želatínu rozpustenú v 4 polievkových lyžiciach rozmixovaných jahôd a stále miešame, kým sa neroztopí.
Odložíme bokom.
Jogurtový krém:
Sladkú smotanu vyšľaháme dotuha.
Želatínu zalejeme 3 polievkovými lyžicami jogurtu a necháme napučať.
Jogurt, cukor a vanilkový cukor dobre vymiešame šľahačom.
Na miernom ohni rozpustíme želatínu a za stáleho miešania ju pridáme k jogurtovej zmesi.
Potom pridáme šľahačku a dobre vymiešame.
Skladanie torty:
Na dno formy (asi 28 cm) polžíme sušienky alebo piškóty vopred namočené v teplom mlieku.
Okraj formy potrieme olejom.
Keksíky zalejeme polovicou jogurtového krému, potom nalejeme jahodový krém.
Potom nalejte druhú polovicu jogurtového krému a jemne premiešame vidličkou tak, aby nám vznikol mramorový vzor.
Dáme schladiť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť!:-)