Ideálny recept na domácu zmrzlinu.
Príprava vám nezaberie veľa času.
Potrebujete len 3 suroviny a keďže si ju hravo pripravíte sami doma, môžete si ju dopriať kedykoľvek.
Inšpiráciu sme našli na kanáli Готовим Вкусные Рецепты
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Poznámka:
Ak nechcete zmrzlinu dávať medzi sušienky, môžete si ju prirpaviť len ako čistý krém.
V takom prípade vám postačia len dve prísady.
Potrebujeme:
Formu s rozmerom 23 x 25 cm
500 ml šľahačkovej smotany
370 g kondenzovaného mlieka
Maslové sušienky alebo tortové oblátky
Postup:
Na prípravu je najlepšie použiť dobre vychaldené prísady aj šľahač a misku.
Ja to robím tak, že metličky od šľahača, misku a salko aj šľahačku dávam na 15 minút do mrazáka pred prípravou.
Šľahačku si vyšľahajte mixérom až kým nezhustne.
Kondenzované mlieko potom postupne pridávajte k šľahačke.
Pokračujte v šľahaní až kým sa obe suroviny nespoja.
Vzniknutú hmotu vložte do mrazničky na 2 hodiny.
Potom ju vytiahnite.
Znovu vyšľahajte mixérom.
Na dno formy naukladajte vrstvu sušienok.
A po celom povrchu rovnomerne navrstvite krém.
Potom prikryte ďalšou vrstvou sušienok.
Zmrzlinu vložte do mrazničky cez noc.
Nakrájajte na kúsky a podávajte.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: