Z tých najzákladnejších produktov uvaríte naozaj geniálnu polievku už za 20 minút.
Nie je v ňej ani kúsok mäsa, v základe je len hrášok a hrsť rezancov.
A napriek tomu bude polievka hustá, veľmi bohatá.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Recept sme našli na youtube kanáli Panna Lesia.
Potrebujeme:
Konzervovaný hrášok – 1 plechovka
Mrkva – 1 ks
Cibuľa – 1 ks
Rastlinný olej – 1 – 2 polievkové lyžice.
Voda-2,5 l
Zemiaky-3 ks
Tavený syr (Bambino) -2 ks (200 g)
Vaječné rezance- 100 g
Cesnak-1 strúčik
Sušený kôpor alebo petržlen -2 ČL
Soľ
Mleté čierne korenie
Postup:
Čím väčšiu cibuľu na polievku použijete, tým bude chuť výraznejšia.
Ošúpeme ju.
Následne nakrájame najemno.
Mrkvu očistíme.
Nastrúhame na hrubom strúhadle.
Nachystáme si hrniec v ktorom zahrejeme olej.
Pridáme cibuľu a potom mrkvu.
Opečieme na strednom plameni.
Potom zalejeme 2,5 litra vody.
Zemiaky očistíme.
Nakrájame na kocky.
Pridáme do vody.
Pridáme aj syr.
Pridáme rezance a scedený hrášok z konzervy.
Potom pridáme soľ, korenie a premiešame.
Privedieme do varu, prikryjeme a varíme len 4 minúty.
Polievka ihneď pripravená na podávanie.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: