Vynikajúci spôsob ako si uskladniť jahody z vlastnej úrody.
Nemusíte ich mraziť, ani zavárať a napriek tomu vydržia chutné, voňavé, ako čerstvé až 1 rok!
Vyskúšajte a presvedčte sa sami.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postupujte podľa tohto receptu z youtube kanála Melissa Mir.
Potrebujeme:
jahody
kryštálový cukor
pri recepte dodržiavame rovnaký pomer jahôd a kryštálového cukru
Postup:
Jahody si preložme do misy.
Zalejeme vodou.
Necháme stáť asi 5 – 6 minút.
Následne vodu zlejeme.
Odstránime z jahôd stopky.
Očistené jahody dáme do samostatnej misky.
Väčšie kusy môžete prekrojiť na polovicu.
Po vrstvách ich zasypávame cukrom, aby cukor dostal všade.
Asi 1 tretinu cukru si odložíme na neskôr.
Jahody zasypané cukrom necháme takto stáť asi 3 hodiny.
V priebehu tejto doby niekoľkokrát jahody premiešajte.
Pripravíme si čisté a suché zaváraninové poháre.
Pomocou naberačky do nich vrstvíme jahody.
Zalievame ich šťavou, ktorú pustili jahody.
Cukor, ktorý sme si odložili, teraz navrstvíme na vrch každého pohára.
Cukor navrstvíme v množstve 2 polievkové lyžice.
Každý pohár teraz dôkladne uzavrite viečkom.
V chladničke vám takto jahody vydržia aj 12 mesiacov.
Výhodou takéhoto skladovania je to, že jahody nestratia svoju vôňu, ani chuť.
Veľa šťastia!
Video návod: