Stačí vám 1 cesto a získate 10 rôznych druhov sladkého pečiva: Fantastické občerstvenie pre každú návštevu!

[mashshare]

Dnes máme pre vás skvelý recept na univerzálne cesto.

Získate z neho až 10 druhov sladkého pečiva. 

Vykúzlite fantastické občerstvenie pre návštevu len z jedného cesta!

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Recept sa dozviete v tomto článku vďaka portálu przyslijprzepis.

Ako vyrobiť 10 rôznych druhov drobného pečiva z 1 základného cesta?

Z ingrediencií, ktoré máte pravdepodobne bežne doma, vykúzlite skvelé univerzálne cesto, ktoré poslúži ako základ na rôzne druhy pečiva.

Pozrite sa, ako ho pripraviť krok za krokom.

 

 

Základné krehké cesto – recept:

400 g hladkej múky

200 g masla

2 vajcia

150 g kryštálového cukru

1 lyžičku prášku do pečiva

 

 

Postup:

Múku preosejte cez sitko a zmiešajte s práškom do pečiva.

Potom zmiešajte s vajíčkami a do hmoty prisypte kryštálový cukor. 

Následne pridajte nakrájané studené maslo.

 

 

Cesto vymieste do úhľadnej gule a vyšúľajte dlhý valček.

Potom ho zabaľte do potravinovej fólie a vložte do mrazničky.

Základné cesto môžete použiť na rôzne druhy sladkého pečiva.

 

 

Môžete si ho odložiť do mrazničky a kedykoľvek budete mať chuť na niečo sladké alebo budete čakať hostí, z tohto základného cesta upečiete pečivo rôznych chutí.

Po rozmrazení cesta, a pridaní vybraných surovín, rolku nakrájajte na sušienky hrubé 1 cm a položte ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

Peďte pri teplote 190 °C asi 15 minút.

Ako pripraviť rôzne príchute sušienok

Čokoládové sušienky

Od základného receptu odpočítajte 3 polievkové lyžice múky a nahraďte kakaom.

 

 

Potom pridajte pol lyžičky škorice.

Arašidovo-kokosové sušienky

Do základného receptu pridajte 50 g sušeného kokosu.

Opečte ich na suchej panvici a potom nechajte vychladnúť.

Môžete tiež použiť lieskové orechy alebo vlašské orechy. 

 

 

Citrónové sušienky s kardamónom

Pridajte nastrúhanú kôru z jedného citróna alebo limetky do základného cesta.

Môžete tiež použiť štipku kardamónu.

Cookies s čokoládou a slanými tyčinkami

 

 

Do základného koláča pridajte 50 g rozdrvenej tmavej alebo horkej čokolády.

Asi 10 slaných tyčiniek rozdrvte pod bavlnenou utierkou a pridajte k mase.

Vanilkovo-citrónové sušienky

Do základného cesta pridajte vanilkový struk a sušenú alebo čerstvú kôru z jedného citróna.

 

 

Cookies s kandizovaným zázvorom

Do základného receptu na sušienky pridajte asi 20 g kandizovaného zázvoru.

Množstvo cukru v sušienkach môžete znížiť o 50 g.

Cookies s kondenzovaným mliekom a kakaom

 

 

Zo základného receptu si odoberte jedno vajce a nahraďte ho 50 ml kondenzovaného mlieka.

Pridajte 2 polievkové lyžice kakaa a postupujte podľa receptu.

Koláčiky s makom a kúskami hrozienok

 

 

Hrozienka namočíme do rumu asi na 30 minút.

Dôkladne scedíme a preložíme na papierovú utierku.

Pridajte do základného receptu na sušienky a zmiešajte s 20 g maku.

Cookies s ovsenými vločkami a sušenými brusnicami

 

 

Do základného receptu pridajte 50 g namočených ovsených vločiek a nakrájané sušené brusnice.

Prípadne ich môžete obohatiť o kúsky bielej čokolády.

Základné krehké maslové sušienky

Jediné, čo musíte urobiť, je nakrájať základné cesto na malé sušienky a upiecť ich v rúre.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]
Picture of Miroslava

Miroslava

Redaktorka magazínu To je nápad!

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste v článku chybu?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.