Stojí za to, naučiť sa nový spôsob, ako pripraviť zemiakové placky – vedeli ste, že ich môžete pripraviť aj bez strúhania zemiakov?
Dokonca, budú ešte oveľa chutnejšie a nadýchanejšie, ako by ste čakali.
Všetko, čo potrebujete, je tento rýchly postup, zemiaky, pár bežných prísad a pár minút času.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Presvedčte sa sami, takto pripravené placky sú jemnejšie a nadýchanejšie.
Recept na nadýchané zemiakové placky
Na prípravu nadýchaných a mäkkých zemiakových placiek budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
Ingrediencie:
Kilogram zemiakov
2 vajcia
1 veľká cibuľa
Soľ
Čierne korenie
Majoránka
1-2 strúčiky cesnaku
Mixér
Postup:
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kúsky.
Narájame aj ošúpanú cibuľu.
Rovnako ošúpeme aj cesnak.
Suroviny preložíme do vysokej nádoby (ak používame ručný mixér), alebo do nádoby mixéra.
Teraz, v závislosti od typu zariadenia, ktoré máte, a od toho, aký efekt chcete dosiahnuť, rozmixujte zeleninu pomocou mixéra.
Mixujeme, kým nebude zmes úplne hladká, prípadne môžeme v hmote nechať malé kúsky.
Čím hladšie je cesto, tým kyprejšie budú palacinky.
V prípade hrnčekového mixéra je najlepšie pár sekúnd mixovať na najvyšších otáčkach a o chvíľu otáčky znížiť.
Zemiakovú hmotu prelejeme do veľkej misy.
Pridáme korenie, soľ a ak chceme aj nasekaný kôpor a miešame, kým sa všetky suroviny nespoja.
Vajcia rozbijeme do menšej misky, pričom oddelíme žĺtky od bielkov.
Metličkou vyšľaháme z bielkov tuhý sneh a žĺtky vlejeme do misky so zemiakovou hmotou a premiešame.
Do zmesi za stáleho miešania pomaly primiešavame vyšľahané bielka.
Robte to veľmi jemne – inak vám palacinky nevyjdú také nadýchané.
Vo veľkej panvici rozohrejte veľké množstvo oleja.
Keď je to horúci, dáme na palacinky naberačku a smažíme do zlatista z oboch strán.
Podávame s kyslou smotanou, alebo inou prílohou či dressingom podľa chuti – výborne chutia aj samé o sebe :-).
Prajeme vám dobrú chuť! :-)