Falošná čína je pokrm, ktorý kombinuje prvky klasickej kuchyne s prvkami čínskej kuchyne.
Základom je kuracie mäso, zelenina a ryža, ktoré môže byť dochutené rôznym korením a omáčkami, ako je napríklad sójová alebo čili omáčka.
Výnimočný recept na lahodné kura s ryžou z youtube kanála Recepty bez brepty.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
500 g kuracieho mäsa
2 PL svetlej sójovej omáčky
korenie
70 g cibule
100 g mrkvy
150 g pekinskej kapusty
4 strúčiky cesnaku
70 g póru
90 g papriky
300 ml vody
2 PL zemiakového škrobu
rastlinný olej
3 PL tmavej sójovej omáčky
Postup:
Kuracie mäso nakrájame na menšie plátky a vložíme do misky.
Pridáme sójovú omáčku.
Ďalej nalejeme ocot.
Pridáme korenie a dobre premiešame.
Misku s mäsom prekryjeme fóliou a necháme marinovať 30 minút.
Cibuľu nakrájame na malé kocky.
Mrkvu a kapustu nakrájame na tenké plátky.
Strúčiky cesnaku nasekáme na tenké plátky.
Pór a papriku nakrájame na tenko.
Do misky s vodou pridáme škrob a dobre vymiešame.
Na panvici zohrejeme olej.
Vložíme kuracie plátky a do zlatista osmažíme.
Na panvici rozohrejeme olej.
Pridáme cibuľu, mrkvu a počas miešania osmažíme.
Pridáme cesnak, miešame a smažíme.
Ďalej pridáme pór, kapustu, papriku a všetko spolu dobre premiešame.
Potom nalejeme zmes vody a škrobu.
Pridáme tmavú sójovú omáčku a zamiešame.
Nakoniec pridáme kuracie mäso, premiešame a varíme 2 minúty.
Podľa chuti môžeme pridať svetlú aj tmavú sójovú omáčku.
Kuracie mäso servírujeme s ryžou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: