Slané, syrové a extra chutné.
Hotové sú za pár minút a každý kto ich ochutnal, pýtal recept.
Príprava je veľmi jednoduchá a výsledok je dokonalý.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Tento recept z portálu femina si určite odložte a vytiahnite ho vždy, keď má prísť návšteva.
Sú totiž fantastické ako rýchle občerstvenie pre návštevu alebo na chrumkanie len tak pri TV.
Ja ich robím vždy aspoň z kila múky.
Potrebujeme:
300 g hladkej múky
150 g masla
100 g tvrdého syra
1 dl kyslej smotany
1 vajce
soľ
Postup:
Múku preosejeme do misy, zmiešame so soľou, rozdrobíme s maslom, potom zmiešame s kyslou smotanou, žĺtkom a strúhaným syrom.
Dobre vymiesime, malo by nám vzniknúť hladké cesto, ktoré sa ľahko tvaruje.
Vytvarujte z neho guľu a na pomúčenej doske rozvaľkajte na obdĺžnik hrubý asi 3 mm.
Odrežte z neho 1,5 cm široké a 10 cm dlhé tyčinky a potom každú otočte.
Tyčinky poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a potrite rozšľahaným bielkom.
Vložte do vyhriatej rúry a pečte pri 190 stupňoch do zlatista asi 15 minút.
Dobrú chuť!
BONUS – Slané tyčinky z kefírového cesta
Potrebujeme:
250 ml kefíru
2 vajcia
450 g hladkej múky
1 ČL sódy bikarbóny
1 ČL soli
100 g tvrdého syra
voliteľné: čerstvé bylinky, jarnú cibuľku
Postup:
Všetky výrobky by mali mať pred prípravou izbovú teplotu.
Do kefíru pridáme soľ a sódu bikarbónu a zašľaháme vajíčka.
Premiešame.
Pridáme na hrubom strúhadle nastrúhaný syr.
Jarnú cibuľku si nasekáme nadrobno. Spolu s bylinkami ju pridáme do hmoty.
Múku si preosejeme a postupne pridávame do hmoty.
Základom je, aby sme získali nelepivé, mäkké a vláčne cesto.
Pracovnú dosku si posypeme múkou.
Preložíme na ňu cesto.
Rozvaľkáme na placku s hrúbkou do 4 mm.
Cesto nakrájame na prúžky.
Každý vložíme do panvice s rozhorúčeným olejom.
Na miernom ohni vysmážame z oboch strán dozlatista.
Hotovo.
Tieto syrové tyčinky sú naozaj rýchlo hotové a výsledok vás nadchne!