Výnimočne chutné syrové tyčinky: Keď ich dám na stôl, okamžite sa po nich zapráši!

[mashshare]

Slané, syrové a extra chutné.

 

 

Hotové sú za pár minút a každý kto ich ochutnal, pýtal recept. 

Príprava je veľmi jednoduchá a výsledok je dokonalý.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

 

Tento recept z portálu femina si určite odložte a vytiahnite ho vždy, keď má prísť návšteva. 

Sú totiž fantastické ako rýchle občerstvenie pre návštevu alebo na chrumkanie len tak pri TV.

Ja ich robím vždy aspoň z kila múky.

Potrebujeme:

300 g hladkej múky

150 g masla

100 g tvrdého syra

1 dl kyslej smotany

1 vajce

soľ

Postup:

Múku preosejeme do misy, zmiešame so soľou, rozdrobíme s maslom, potom zmiešame s kyslou smotanou, žĺtkom a strúhaným syrom.

 

 

Dobre vymiesime, malo by nám vzniknúť hladké cesto, ktoré sa ľahko tvaruje.

Vytvarujte z neho guľu a na pomúčenej doske rozvaľkajte na obdĺžnik hrubý asi 3 mm.

 

 

Odrežte z neho 1,5 cm široké a 10 cm dlhé tyčinky a potom každú otočte.

Tyčinky poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a potrite rozšľahaným bielkom.

Vložte do vyhriatej rúry a pečte pri 190 stupňoch do zlatista asi 15 minút.

 

 

Dobrú chuť!

BONUS – Slané tyčinky z kefírového cesta

Potrebujeme:

250 ml kefíru

2 vajcia

450 g hladkej múky

1 ČL sódy bikarbóny

1 ČL soli

100 g tvrdého syra

voliteľné: čerstvé bylinky, jarnú cibuľku

 

 

Postup:

Všetky výrobky by mali mať pred prípravou izbovú teplotu.

Do kefíru pridáme soľ a sódu bikarbónu a zašľaháme vajíčka.

 

 

Premiešame.

Pridáme na hrubom strúhadle nastrúhaný syr.

 

 

Jarnú cibuľku si nasekáme nadrobno. Spolu s bylinkami ju pridáme do hmoty.

 

 

Múku si preosejeme a postupne pridávame do hmoty.

Základom je, aby sme získali nelepivé, mäkké a vláčne cesto.

Pracovnú dosku si posypeme múkou.

Preložíme na ňu cesto.

Rozvaľkáme na placku s hrúbkou do 4 mm.

Cesto nakrájame na prúžky.

Každý vložíme do panvice s rozhorúčeným olejom.

 

 

Na miernom ohni vysmážame z oboch strán dozlatista.

Hotovo.

Tieto syrové tyčinky sú naozaj rýchlo hotové a výsledok vás nadchne!

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes