Pečená bravčová krkovička na bylinkách: Poézia lahodných chutí!

[mashshare]

Bravčové mäso nemusí z panvice kvapkať prepáleným olejom.

Určite zdravšia, a zároveň rovnako chutná, je pečená krkovička na bylinkovej omáčke.

 

 

Fantastický recept na jemnú pečenú krkovičku s bylinkami z portálu smaker.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 kg bravčovej krkovičky

niekoľko vetvičiek čerstvého rozmarínu

majorán

tymian

4-5 strúčikov cesnaku

4 PL olivového oleja

100 ml polosuchého bieleho vína

čerstvo mletú papriku (podľa chuti)

soľ (podľa chuti)

 

 

Postup:

Bylinky nasekáme celkom na drobno.

Strúčiky cesnaku ošúpeme a nakrájame na plátky.

 

 

Bravčovú krkovičku umyjeme.

A dôkladne osušíme papierovou utierkou.

Do mäsa urobíme malé zárezy a vložíme plátky cesnaku.

 

 

Mäso potrieme olivovým olejom.

Rovnomerne posypeme soľou, korením a bylinkami.

 

 

Mäso zabalíme do potravinovej fólie a vložíme na niekoľko hodín do chladničky.

Marinovanú bravčovú krkovičku nakrájame na plátky hrubé asi 1,5 cm.

 

 

Pripravíme si zapekaciu misu s pokrievkou.

Dnu nalejeme víno a mäso poukladáme tak, aby sa plátky len mierne prekrývali.

 

 

Misu vložíme do predhriatej rúry.

Krkovičku pečieme 1,5 hodiny pri teplote 190°C.

 

 

Po uplynutí tejto doby zložíme pokrievku.

V rúre zvýšime teplotu a mäso pečieme asi 15 minút – kým na vrchu nezhnedne.

 

 

Plátky bravčovej krkovičky servírujeme s bylinkovou omáčkou, ktorá počas pečenia vznikne na dne zapekacej misy.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes