Dlho miesite kysnuté cesto a potom donekonečna čakáte, kým vykysne a aj tak nie je nadýchané?
Nabudúce pridajte jednu šálku tejto ingrediencie a koláč bude jemný a prevzdušnený ako obláčik.
Netradičný recept na dokonalé kysnuté cesto z portálu newsy.gotujmy.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
450 g pšeničnej hladkej múky
1 vajce
60 ml rastlinného oleja
1 šálku koly
2 ČL sušeného droždia
2 ČL kryštálového cukru
1/2 ČL soli
Na potretie cesta:
1 vajce
Postup:
Do misky cez sitko preosejeme múku.
Pridáme cukor.
Nasypeme soľ a droždie.
Všetko spolu premiešame.
Do suchých ingrediencií nalejeme kolu.
Pridáme olej a vajíčko.
Všetko spolu zmiešame.
Vymiesime hladké, jednotné cesto.
Vymiesené cesto prekryjeme utierkou.
Necháme na teplom mieste kysnúť asi hodinu.
Vykysnuté cesto opäť miesime niekoľko minút.
Potom použijeme na tvarovanie buchiet, rožkov, alebo iného pečiva podľa chuti.
Náplne môžete zvoliť podľa chuti.
Potom preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Necháme ešte 30 minút odpočívať.
Po uplynutí doby potrieme vrch rozšľahaným vajcom.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme cca 40 minút pri teplote 180°C.
Prajeme vám dobrú chuť!