Fantasticky jemná bábovka, ktorú pripravíte celkom bez vajec či mlieka.
Táto bábovka je však napriek tomu veľmi jemná a mäkučká.
Recept mám od cukrára, ktorý robí aj bezlaktózové recepty. našla som aj video a na ňom najlepšie uvidíte, o aký perfektný recept ide.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Na bielu časť:
200 g hl. múky
220 ml horúcej vody
150 g kr. cukru
1 lyžička prášku do pečiva
1 špetka soli
1 lyžička vanilkovej esencie
60 ml oleja
Na tmavú časť:
30 g kakaa
150 g kr. cukru
180 g hl. múky
240 ml horúcej vody
1 lyžička prášku do pečiva
Štipka soli
1 lyžička vanilkovej esencie
60 ml oleja
Voliteľné:
Práškový cukor na posypanie
Hrozienka
Orechy
Čokoládová poleva na preliatie
Postup:
Na svetlu časť zmiešame horúcu vodu s olejom, esenciou a premiešame.
K múke pridáme ostatné sypké prísady a premiešame.
Vmiešame do tekutej hmoty a vymiešame jednotnú zmes.
Navrstvíme do silikónovej, alebo vymastenej a vysypanej formy.
V prípade tmavej časti postupujeme rovnako, akurát do sypkej zmesi vmiešame aj kakao.
Tmavú zmes navrstvíme na svetlú časť.
Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 40 minút.
Hotovú bábovku ozdobíme čokoládovou polevou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: