Ponúkame vám unikátny recept na sviatočnú šalátovú tortu, akú ste ešte nevideli.
Ak budete chcieť spestriť veľkonočný stôl niečím nevšedným a chutným, rozhodne vyskúšajte našu dobrotu.
Famózny recept na úžasnú šalátovú tortu z youtube kanála DAMIAN KUCHNIA OD KUCHNI.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
10 uvarených vajec
1 balenie konzervovanej zeleninovej zmesi
200 g šunky
petržlenovú vňať
5 PL majonézy
soľ
mleté čierne korenie
1/2 šálky teplej vody (100 ml)
6 ČL instantnej želatíny
pažítku
Postup:
Na začiatku uvaríme na tvrdo 10 vajec.
Pripravíme si dve misky – jednu väčšiu a jednu menšiu.
Do menšej misky vložíme sitko.
Cez sitko precedíme tekutinu z nakladanej zeleninovej zmesi.
Precedenú zeleninu preložíme do väčšej misky.
Tri uvarené vajcia nakrájame na väčšie kocky a pridáme do misky.
Mäkkú šunku nakrájame na menšie kocky a vložíme do misy.
Pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Ďalej pridáme majonézu.
Dochutíme soľou, čiernym korením a dôkladne premiešame.
Do šálky nalejeme teplú vodu (nie horúcu).
Pridáme želatínu a miešame, kým sa nerozpustí.
Bábovkovú formu vystelieme fóliou.
Štyri vajcia nakrájame na plátky a naukladáme po stranách formy.
Ukladáme len časti so žĺtkami.
Zvyšné kúsky bielkov nakrájame na malé kúsky a pridáme do misky so šalátom.
Želatínu ešte raz premiešame, nalejeme do misky a dôkladne vymiešame.
Polovicu šalátu pridáme do formy a zarovnáme.
Pridáme ešte jednu vrstvu vajec šalátu.
Formu zabalíme do fólie.
Potom formu so šalátom vložíme na noc do chladničky.
Na druhý deň odstránime fóliu, posypeme pažítkou a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: