Aj pre vás je baranček neodmysliteľnou súčasťou veľkonočných sviatkov?
Máme pre vás perfektný hrnčekový recept, s ktorým sa jeho príprava vydarí úplne každému.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Uložte si tento výborný recept, ktorý si určite zamilujete.
Na meranie surovín budete potrebovať len jeden hrnček.
Potrebujeme:
3 vajcia
2 hrnčeky polohrubej múky
1 balíček prášku do pečiva
1 hrnček cukru krupica
1 balíček vanilkového cukru
citrónovú kôru
1 hrnček mlieka
1 hrnček rastlinného oleja
Ďalej:
práškový cukor na posypanie
hrozienka alebo lentilky na ozdobu
šľahačka na ozdobu (voliteľné)
Postup:
Vajíčka rozklepnite a žĺtky oddeľte od bielkov.
Múku preosejeme, aby bola potom hmota nadýchanejšia.
Nasypeme ju do väčšej misky.
K múke pridajte prášok do pečiva a cukor.
Pridáme aj citrónovú kôru.
Následne pridáme žĺtky, mlieko a olej.
Všetko dôkladne premiešajte buď ručne, alebo použite kuchynský robot.
Z bielka ušľahajte tuhý sneh.
Opatrne ho po častiach vmiešajte do cesta.
Formu na baránka si dobre vymažte maslom a vysypte múkou.
Cesto nalejte do formy.
Pečte v rúre rozpálenej na cca 160 °C asi 60 minút.
Či je baranček upečený, vyskúšate špajľou.
Vychladnutého baránka vyklopte z formy.
Potom poprášte práškovým cukrom.
Nakoniec mu už len uviažte červenú mašľu okolo krku a ako oči a ňufáčik použite hrozienka alebo lentilky.
Prípadne môžete ozdobiť šľahačkou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)