Tento recept na pečené kura so zeleninou je u nás obľúbený, pretože na jednom plechu pripravíte komplet celý obed alebo večeru.
Vďaka jednému triku dosiahnete božskú chuť kuraťa.
Kreatívny recept na najjemnejšie pečené kura z youtube kanála Cookrate – Meat Delish.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 celé kura
1 l vody
10 g soli
8 g zrniek čierneho korenia
4 bobkové listy
20 ml citrónovej šťavy
Na omáčku:
30 g horčice
40 g medu
Na oblohu:
600 g zemiakov
2 mrkvy
3 červené cibule
5 strúčikov cesnaku
5 g soli
4 g mletého čierneho korenia
40 ml olivového oleja
Postup:
Z kuraťa odkrojíme konce krídiel.
Prekrojíme na polovicu, roztiahneme a vložíme do hrnca.
Do hrnca nalejeme vodu.
Pridáme soľ, bobkové listy a čierne korenie.
Potom pridáme citrónovú šťavu.
Hrniec postavíme na sporák, prekryjeme pokrievkou a na strednom ohni varíme 10 minút.
Po uplynutí doby vyberieme kura z hrnca.
Preložíme ho na plech vystlaný papierom na pečenie.
V malej miske zmiešame med s horčicou.
Omáčkou potrieme celé kura.
Ošúpané zemiaky nakrájame na štvrtiny a vložíme ich do hlbokej misy.
Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu.
Cibuľu nakrájame na štvrtiny a vložíme do misy.
Pridáme strúčiky cesnaku a soľ.
Ďalej pridáme čierne korenie a olivový olej.
Všetko spolu dôkladne premiešame.
Zeleninu vložíme na plech s kuraťom.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 40 minút pri teplote 180°C.
Šťavnaté pečené kura servírujeme s lahodnou zeleninou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: