Ako smažiť zemiaky tak, aby si každý vypýtal viac: Tajomstvo chrumkavých vyprážaných hranoliek!

[mashshare]

Pripravte si doma dokonalé chrumkavé hranolky podľa nášho jednoduchého a rýchleho receptu.

Odkedy ich doma pripravujeme, deti už z obchodu a fast foodov nepýtajú.

 

 

Vynikajúci recept na prípravu tých najlepších domácich hranoliek z youtube kanála Cooking Brunch.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

50 ml slnečnicového oleja

50 g masla

1 ČL sušeného cesnaku

1 ČL mletej papriky

1 ČL soli

Postup:

 

 

Na začiatku zemiaky ošúpeme a umyjeme.

Nakrájame ich na plátky v tvare hranoliek.

A vložíme do hlbokej misy.

 

 

Misu naplníme studenou vodou.

Zemiaky dôkladne umyjeme, aby sme zmyli škrob.

 

 

Umyté zemiaky precedíme cez sitko.

Pomocou papierových utierok ich vysušíme.

 

 

Na panvicu nalejeme olej.

Do zohriateho oleja pridáme maslo.

Miešame, kým sa neroztopí.

 

 

Zemiaky vložíme do panvice.

Posypeme ich cesnakom a premiešame.

 

 

Zemiaky smažíme na vysokej teplote 15 minút.

A počas tejto doby ich trikrát premiešame.

Po druhom zamiešaní posypeme soľou a premiešame.

 

 

Znížime teplotu.

Prekryjeme pokrievkou.

Smažíme do zlatista.

 

 

Tanier posypeme paprikou.

Pridáme hranolky a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes