Výborný obed z karfiolu – rýchly, jednoduchý a veľmi chutný.
Ak chcete skúsiť niečo iné, ako vyprážaný karfiol, tento recept sa rozhodne oplatí vyskúšať.
Karfiol nie je nasiaknutý tukom a v kombinácii s cesnakom a kyslou smotanou chutí naozaj fantasticky.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Recept sme našli na strínke KETKES Kitchen Recipes.
Potrebujeme:
varený karfiol
300 g kyslej smotany ALEBO jogurtu
mletá červená paprika
soľ
korenie
2 strúčiky cesnaku
2,5 lyžice hladkej múky
5 lyžíc oleja
Voliteľné:
Strúhaný syr
Postup:
Karfiol si rozdelíme na ružičky.
Dáme do hrnca s osolenou vodou a varíme, kým karfiol nezmäkne.
Karfiol varíme naozaj len pár minút, nesmie byť celkom rozvarený, pretože sa ešte bude zapekať v rúre.
Uvarený karfiol scedíme a preložíme do zapekacej misy.
Pripravíme si omáčku.
Do misky dáme kyslú smotanu alebo biely jogurt.
Pridáme soľ, korenie a papriku.
Vmiešame aj pretlačený cesnak a olej.
Vymiešame, aby nám vznikla jednotná zmes.
Navrstvíme na karfiol a rozotrieme.
Pečieme prikryté pri teplote 200 stupňov 30 minút.
Potom odkryjeme a pečieme ešte 5-10 minút.
Tip:
Ak chcete, po odokrytí môžete karfiol ešte posypať strúhaným syrom.
Môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: