Neodolateľne chutný krehký krémový dezert, ktorý zbožňujú všetci.
Sviatočná lahôdka, ktorá sa bude vynímať na stole.
Vynikajúci krémový dezert z youtube kanála Yasemin Gotovit.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Na cesto:
4 vajcia
200 g kryštálového cukru
10 g vanilkového cukru
150 ml rastlinného oleja
150 ml mlieka
300 g múky
štipku soli
12 g prášku do pečiva
Na karamel:
100 g kryštálového cukru
1/2 PL masla
100 ml mlieka
1/2 PL škrobu
Na krém:
300 ml smotany na šľahanie
200 g vareného kondenzovaného mlieka
arašidy
Na potretie:
80 ml mlieka
Postup:
Do hlbokej misky pridáme vajcia.
Ďalej pridáme cukor, vanilkový cukor a mixérom vyšľaháme.
Počas šľahania postupne prilievame olej.
Do zmesi cez sitko preosejeme múku s práškom do pečiva a soľou.
Nalejeme teplé mlieko a mixérom vyšľaháme riedky krém.
Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti a jednu časť nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie.
Formu s cestom vložíme do predhriatej rúry a pečieme 25 minút pri teplote 170°C.
Upečené cesto vyberieme z formy a odstránime papier.
V rajnici skaramelizujeme cukor.
Pridáme maslo a miešame, kým sa neroztopí.
V pohári zmiešame mlieko so škrobom, postupne nalejeme do karamelu a zamiešame.
Karamel prelejeme do misky, prekryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
Do samostatnej misky pridáme smotanu a mixérom ju vyšľaháme.
Pridáme uvarené kondenzované mlieko a dobre prešľaháme.
Cesto potrieme mliekom.
Pomocou vrecka nanesieme šľahačkový krém a rozotrieme.
Preložíme ďalším plátom cesta a vrch a boky potrieme krémom.
Potom na boky nanesieme nasekané arašidy.
Nakoniec vrch ozdobíme karamelom.
Dezert vložíme na dve hodiny do chladničky a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: