Inšpirácia na krémovú horčicovú omáčku s kuracími kúskami.
Je to veľmi jednoduchý a chutný nápad na obed, ktorý viete pripraviť doslova za pár minút.
Potrebujeme:
300 g kuracie prsia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 ks cibuľa
1 ks mrkva
3 lyžice kyslá smotana
2 lyžice dijonská horčica
2 lyžice obyčajná horčica
2 lyžice hladká múka
1 šálka horúca voda
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
podľa potreby rastlinný olej
Marináda na mäso:
1-2 lyžice kari korenie
1/2 lyžičky soľ
2 lyžice sójová omáčka
podľa chuti čierne korenie
Postup:
Kuracie mäso očistíme, umyjeme a osušíme.
Nakrájame na rezance.
Pridáme všetky suroviny, ktoré potrebujeme na marinádu.
Necháme 2 hodiny odležať v chladničke.
Takto môžete mäso marinovať aj celú noc.
Cibuľu nakrájame na drobno.
Na rozpálenom oleji na panvici osmažíme do zlata.
Pridáme na hrubom strúhadle nastrúhanú mrkvu, mäso.
Orestujeme na miernom ohni.
Posypeme lyžicou hladkej múky a krátko restujeme.
Potom mäso zalejeme horúcou vodou, pridáme soľ a korenie podľa chuti.
Podusíme a nakoniec pridáme kyslú smotanu zmiešanú s lyžicu múku, horčicu a všetko spolu varíme ešte 1 minútu, aby sa omáčka zredukovala.
Ako prílohu môžete podávať ryžu alebo klasickú zemiakovú kašu.