Predstavujeme vám jednoduchý recept na večeru z kuracích pŕs a lahodných pečených zemiakov.
Fantasticky šťavnaté kuracie prsia s plnkou zo syra a petržlenovej vňate vás prekvapia svojou nezameniteľnou chuťou.
Vynikajúci recept na zapekané kuracie prsia so zemiakmi z youtube kanála Einfach und lecker.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
4-5 zemiakov
1 ČL soli
mleté čierne korenie podľa chuti
1 ČL mletej papriky
1 ČL oregana
1 ČL sušeného cesnaku
olivový olej
3 kuracie prsia
soľ
mleté čierne korenie
100 g syra
zväzok petržlenovej vňate
Na omáčku:
100 g syra čedar
3 PL majonézy
3 strúčiky cesnaku
Postup:
Ošúpané a umyté zemiaky nakrájame na tenké kolieska.
Vložíme ich do sklenenej zapekacej formy.
Pridáme soľ, čierne korenie, oregano, mletú papriku a cesnak.
Polejeme olivovým olejom a dobre premiešame.
Zemiaky vložíme do rúry.
Pečieme 30 minút pri teplote 180°C.
Kuracie prsia prekrojíme vodorovne na polovicu.
Mäso poukladáme na tvrdú podložku, prekryjeme fóliou a tĺčikom vyklepeme.
Z oboch strán posolíme a posypeme korením.
Na podložke zmiešame nastrúhaný syr s nasekanou petržlenovou vňaťou.
Syrovú plnku naukladáme na plátok kuracieho mäsa a prekryjeme ďalším plátkom.
Zemiaky vyberieme z rúry a poukladáme na ne kuracie prsia.
Formu vložíme späť do rúry.
Pečieme 30 minút pri teplote 180°C.
Do menšej misky pridáme nastrúhaný čedar.
Pridáme majonézu, pretlačíme cesnak a dobre premiešame.
Syrovou zmesou potrieme kuracie mäso.
Formu vložíme späť do rúry.
Pečieme ďalších 20 minút pri teplote 180°C.
Pečenú lahôdku môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: