Budete ohromení novým spôsobom prípravy chutného plneného závinu.
Sú tak neodolateľne chutné, že by som ich mohol pripravovať takmer každý deň.
Výborný recept z youtube kanála Przepisy od Olgi na lahodné slané záviny.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
500 ml sýtenej vody (minerálky)
1 PL kryštálového cukru
10 g sušeného droždia
80 ml rastlinného oleja
200 g kyslej smotany
600 g + 250 g múky
1 ČL soli
8-10 g masla na každý kúsok cesta
Na plnku:
4 zemiaky
2 cibule
3-4 PL rastlinného oleja
1/2 PL soli
Na potretie:
1 žĺtok
2 PL mlieka
Postup:
Do misky nalejeme sýtenú vodu.
Pridáme cukor, droždie a metličkou dobre premiešame.
Potom do zmesi pridáme olej, smotanu a zamiešame.
Cez sito preosejeme 600 g múky, pridáme soľ a vareškou dobre premiešame.
Preosejeme ďalších 250 g múky a zamiešame.
Cesto preložíme na pomúčený stôl a rukami miesime, kým nie je hladké.
Z cesta vytvarujeme veľkú guľu a rozdelíme na 12 časti.
Cesto a tvrdú podložku posypeme múkou, z každej časti cesta vytvarujeme guľu a poukladáme na podložku.
Cesto prekryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť 15 minút.
Do hrnca vložíme na kocky nakrájané zemiaky, zalejeme vodou a varíme do mäkka.
Na panvici zohrejeme olej.
Pridáme nakrájanú cibuľu a smažíme 3-4 minúty.
Keď voda so zemiakmi zovrie, odstránime penu, pridáme soľ a zamiešame.
Na každý kúsok nakysnutého cesta položíme zmäknuté maslo.
Cesto preložíme na stôl a aj s maslom prstami roztiahneme (viď video).
Na tanier položíme na seba 4 pláty cesta.