Len jogurt a sušienky a máte skvelý základ: Lahodný dezert BEZ PEČENIA, ktorý mizne zo stola rýchlosťou blesku!

[mashshare]

Dezert, ktorý sa topí v ústach!

Príprava je veľmi jednoduchá a rodina sa tejto maškrte určite poteší.

Okrem nich si ho určite zamilujú aj vaši hostia a po chvíľke nezostane na stole ani omrvinka – u nás túto dobrotu voláme „Falošná ruská zmezlina“!

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Vyskúšajte tento recept z YouTube kanála Lecker mit Sophie Mayer a ochutnajte aj vy jeho lahodnú chuť.

Potrebujeme:

2 vajcia

220 g kryštálového cukru

10 g vanilkového cukru

50 g kukuričného škrobu

1 grécky jogurt alebo kyslú smotanu

70 g masla

18 ks sušienok

formu 15 x 20 cm

Postup:

Ako prvé si pripravíme lahodný krém. 

Vajcia si vylejeme do hrnca.

 

 

Nasypeme k nim kryštálový cukor, vanilkový cukor a kukuričný škrob. 

 

 

Pridáme aj grécky jogurt alebo kyslú smotanu a zoberieme si metličku.

 

 

Všetko dôkladne vymiešame.

Teraz postavíme hrniec na sporák.

 

 

Zapneme ho na mierny ohrev a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. 

Keď je krém hustý, primiešame zmäknuté maslo. 

 

 

Pripravíme si formu a okraj vystelieme dezertnou fóliou.

Na dno naukladáme vrstvu sušienok. 

 

 

Sušienky netreba namáčať v mlieku, pretože vplyvom krému zmäknú. 

Následne na ne vylejeme všetok krém a povrch uhladíme.

 

 

Teraz naukladáme vrstvu sušienok na krém. 

 

 

Odložíme do chladničky, kým krém nestuhne.

Potom dezert vyberieme a odstránime okraj formy, aj dezertnú fóliu. 

Vrch môžeme posypať preosiatym práškovým cukrom. 

 

 

Teraz už stačí dezert len nakrájať a môžete ho podávať.

Celý postup si môžete pozrieť v priloženom videu.

Dobrú chuť!

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes