Dezert, ktorý sa topí v ústach!
Príprava je veľmi jednoduchá a rodina sa tejto maškrte určite poteší.
Okrem nich si ho určite zamilujú aj vaši hostia a po chvíľke nezostane na stole ani omrvinka – u nás túto dobrotu voláme „Falošná ruská zmezlina“!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vyskúšajte tento recept z YouTube kanála Lecker mit Sophie Mayer a ochutnajte aj vy jeho lahodnú chuť.
Potrebujeme:
2 vajcia
220 g kryštálového cukru
10 g vanilkového cukru
50 g kukuričného škrobu
1 grécky jogurt alebo kyslú smotanu
70 g masla
18 ks sušienok
formu 15 x 20 cm
Postup:
Ako prvé si pripravíme lahodný krém.
Vajcia si vylejeme do hrnca.
Nasypeme k nim kryštálový cukor, vanilkový cukor a kukuričný škrob.
Pridáme aj grécky jogurt alebo kyslú smotanu a zoberieme si metličku.
Všetko dôkladne vymiešame.
Teraz postavíme hrniec na sporák.
Zapneme ho na mierny ohrev a za stáleho miešania varíme do zhustnutia.
Keď je krém hustý, primiešame zmäknuté maslo.
Pripravíme si formu a okraj vystelieme dezertnou fóliou.
Na dno naukladáme vrstvu sušienok.
Sušienky netreba namáčať v mlieku, pretože vplyvom krému zmäknú.
Následne na ne vylejeme všetok krém a povrch uhladíme.
Teraz naukladáme vrstvu sušienok na krém.
Odložíme do chladničky, kým krém nestuhne.
Potom dezert vyberieme a odstránime okraj formy, aj dezertnú fóliu.
Vrch môžeme posypať preosiatym práškovým cukrom.
Teraz už stačí dezert len nakrájať a môžete ho podávať.
Celý postup si môžete pozrieť v priloženom videu.
Dobrú chuť!