V prípadne tejto našej lahôdky môžete využiť svoju kreativitu a pripraviť si plnku podľa vlastnej chuti.
Zmiešajte majonézu s múkou a uvidíte, aké nevšedné cesto vám vznikne.
Skvelý recept na úžasný slaný koláč z youtube kanála Amo Receitas.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Toto krehké cesto používam aj na tartaletky, je vynikajúce a treba naň len dve prísady.
Potrebujeme:
Na krehké cesto:
2,5 šálky hladkej múky (250 g)
1 šálku majonézy (200 g)
Na plnku:
400 g údenej klobásy
1,5 šálky konzervovanej kukurice (170 g)
1/2 šálky nakrájaných olív (50 g)
1 paradajku (150 g)
Na polevu:
3 vajcia
1,5 šálky smotany na varenie (300 g)
mozzarellu podľa chuti
Objem pohára: 200 ml
Postup:
Do malej formy nasypeme múku.
Pridáme majonézu a rukou dobre premiešame.
Rukou vymiesime cesto.
Do hlbokej misy pridáme nastrúhanú klobásu.
Pridáme kukuricu a nakrájané olivy.
Nakoniec pridáme na kocky nakrájanú paradajku zbavenú jadierok.
Všetko spolu zmiešame.
Do samostatnej misky pridáme vajcia a metličkou ich rozšľaháme.
Potom nalejeme smotanu a dobre premiešame.
Do formy vložíme cesto a roztiahneme ho po celej ploche a stranách.
Pridáme zmes z klobásy a zeleniny a rovnomerne ju rozložíme.
Nalejeme smotanovú zmes.
Nakoniec posypeme vrch nastrúhanou mozzarellou.
Formu vložíme do rúry predhriatej na 190°C a pečieme 45 minút.
Z koláča odstránime formu a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: