Zapečené kuracie stehná v omáčke z kyslej smotany: Pripravené spolu s PRÍLOHOU na jednom plechu!

[mashshare]

Vynikajúci recept na kuracie stehná pečené so zemiakmi a kyslou smotanou.

 

 

Pochúťka pre celú rodinu, ktorú pripravíte rýchlo a jednoducho.

Skúste a tento recept si určite zamilujete.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

Potrebujeme:

6 kuracích stehien (dolné alebo horné)

1 kg zemiakov

2 hlavy červenej cibule

2 kusy ostrej feferónky

2 strúčiky cesnaku

soľ

korenie podľa chuti

2 lyžice olivového oleja

14 dkg kyslej smotany

2 ČL horčice

Postup:

 

 

Ošúpeme zemiaky, ošúpeme cibuľu a umyjeme papriku.

Zemiaky nakrájame na kocky.

Cibuľu nakrájame na štvrtiny.

 

 

Feferónky umyjeme, odstránime semená a žilky a nakrájame na krúžky.

Zeleninu vložíme do pekáča 23×33 cm.

 

 

Pokvapkáme trochou olivového oleja.

Osolíme a okoreníme.

 

 

Dôkladne premiešajte.

Rúru predhrejeme na 180 stupňov.

Kuracie stehná očistíme, hrubšiu časť mäsa nakrojíme.

 

 

Cesnak ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.

Do zárezov bložíme 2-3 plátky cesnaku, potom mäso z oboch strán dôkladne osolíme a okoreníme.

Kyslú smotanu a horčicu spolu zmiešame.

 

 

Stehná obalíme v kyslej smotane tak, aby bolo mäso všade zakryté.

Na zeleninu poukladáme stehná, ak ostane omáčka, polejeme ňou mäso.

 

 

Pekáč prikryjeme a vložíme do rúry na 45 – 50 minút, kým sa vidlička ľahko nezapichne do mäsa.

Potom odstráňte pokrývku, nastavíme rúru na 200 stupňov.

 

 

Potom stehná vložíme späť na ďalších 15-20 minút, kým nebudú pekne hnedé.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes