Vynikajúci recept na kuracie stehná pečené so zemiakmi a kyslou smotanou.
Pochúťka pre celú rodinu, ktorú pripravíte rýchlo a jednoducho.
Skúste a tento recept si určite zamilujete.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
6 kuracích stehien (dolné alebo horné)
1 kg zemiakov
2 hlavy červenej cibule
2 kusy ostrej feferónky
2 strúčiky cesnaku
soľ
korenie podľa chuti
2 lyžice olivového oleja
14 dkg kyslej smotany
2 ČL horčice
Postup:
Ošúpeme zemiaky, ošúpeme cibuľu a umyjeme papriku.
Zemiaky nakrájame na kocky.
Cibuľu nakrájame na štvrtiny.
Feferónky umyjeme, odstránime semená a žilky a nakrájame na krúžky.
Zeleninu vložíme do pekáča 23×33 cm.
Pokvapkáme trochou olivového oleja.
Osolíme a okoreníme.
Dôkladne premiešajte.
Rúru predhrejeme na 180 stupňov.
Kuracie stehná očistíme, hrubšiu časť mäsa nakrojíme.
Cesnak ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.
Do zárezov bložíme 2-3 plátky cesnaku, potom mäso z oboch strán dôkladne osolíme a okoreníme.
Kyslú smotanu a horčicu spolu zmiešame.
Stehná obalíme v kyslej smotane tak, aby bolo mäso všade zakryté.
Na zeleninu poukladáme stehná, ak ostane omáčka, polejeme ňou mäso.
Pekáč prikryjeme a vložíme do rúry na 45 – 50 minút, kým sa vidlička ľahko nezapichne do mäsa.
Potom odstráňte pokrývku, nastavíme rúru na 200 stupňov.
Potom stehná vložíme späť na ďalších 15-20 minút, kým nebudú pekne hnedé.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)