Fantastické pečené kuracie stehná v medovej marináde nenechajú nikoho ľahostajnými.
Z pár bežných ingrediencií doma vykúzlite neodolateľnú dobrotu.
Lahodný recept na najchutnejšie pečené kuracie stehná schnelle Küche.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
16 kuracích stehien
soľ
mleté čierne korenie
150 ml sójovej omáčky
70 ml medu
1 PL mletej papriky
1 ČL sušeného cesnaku
1 ČL sušeného zázvoru
šťavu z 1/2 limetky
2 PL rastlinného oleja
1 mrkvu
1 šálku ryže
vodu
maslo
jarnú cibuľku
koriander
2 strúčiky cesnaku
3-4 PL paradajkovej omáčky
Postup:
Kuracie stehná naukladáme vedľa seba na tvrdú podložku a utrieme ich papierovou servítkou.
Z oboch strán ich posypeme soľou, čiernym korením a rukou votrieme.
Kuracie stehná vložíme do hlbokej misy.
Do samostatnej misky pridáme sójovú omáčku a med.
Potom do zmesi nasypeme mletú papriku, cesnak a zázvor.
Pridáme limetkovú šťavu, olej a všetko spolu premiešame.
Marinádu nalejeme do misy s mäsom a rukami poriadne premiešame.
Misu prekryjeme fóliou a stehná necháme marinovať 1-2 hodiny.
V rajnici na sporáku roztopíme maslo.
Pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu a zamiešame.
Pridáme ryžu a zamiešame.
Nalejeme vodu, osolíme, prikryjeme a varíme na miernom ohni, kým sa voda neodparí.
Stehná naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme marinádou.
Plech vložíme do rúry na spodnú priečku a pečieme 45-55 minút pri teplote 180°C.
Počas tejto doby ešte raz potrieme stehná marinádou.
Do malej misky pridáme nakrájanú cibuľku a nasekaný koriander.
Ďalej pridáme pretlačený cesnak, paradajkovú omáčku a premiešame.
Upečené stehná servírujeme s ryžou a lahodnou omáčkou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU