Trik so škrabkou na zeleninu: Skvelý recept s kuracími prsiami bez pečenia v rúre!

[mashshare]

Predstavujeme vám super tip na chutnú a ľahkú večeru.

Neodolateľná kuracia pochúťka.

 

 

Famózny recept a perfektný zlepšovák so škrabkou na zeleninu z youtube kanála leckere Küche.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

2 zemiaky (300 g)

2 kuracie prsia (300 g)

1 vajce

soľ

mleté čierne korenie

1 PL múky

rastlinný olej na vysmážanie

80-100 g mozzarelly

2 plátky syra čedar

Na šalát:

mladú kapustu

1 mrkvu

2 uhorky

zväzok petržlenovej vňate

soľ

korenie

1 PL jogurtu

1 PL majonézy

Postup:

Ošúpaný a umytý zemiak napichneme na vidličku a pomocou škrabky nakrájame na tenké plátky.

Nastrúhané plátky vložíme do misky, zalejeme vodou a opláchneme.

 

 

Kuracie prsia nakrájame na malé kocky.

Zemiaky precedíme cez sitko a vložíme do čistej misky.

 

 

Do misky so zemiakmi pridáme vajce.

Nasypeme soľ, čierne korenie, múku.

A všetko premiešame.

 

 

Do zemiakovej zmesi pridáme kuracie prsia a opäť všetko zamiešame.

Panvicu naolejujeme, vložíme zmes.

A smažíme na strednom/nízkom ohni.

 

 

Panvicu prekryjeme a 15 minút smažíme pod pokrievkou.

Placku otočíme a smažíme ďalších 10 minút.

 

 

Polovicu placky posypeme nastrúhaným syrom.

Naukladáme plátky čedaru a placku preložíme na polovicu.

 

 

Kapustu nasekáme nožom na tenké plátky a vložíme ju do samostatnej misky.

Pridáme na hrubo nastrúhanú mrkvu.

 

 

Uhorky nakrájame na polovičné plátky a vložíme do misky.

Potom pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

 

 

Šalát posolíme a posypeme korením.

Pridáme jogurt, majonézu a dobre premiešame.

 

 

Lahodnú placku servírujeme s sviežim šalátom.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes