Predstavujeme vám super tip na chutnú a ľahkú večeru.
Neodolateľná kuracia pochúťka.
Famózny recept a perfektný zlepšovák so škrabkou na zeleninu z youtube kanála leckere Küche.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
2 zemiaky (300 g)
2 kuracie prsia (300 g)
1 vajce
soľ
mleté čierne korenie
1 PL múky
rastlinný olej na vysmážanie
80-100 g mozzarelly
2 plátky syra čedar
Na šalát:
mladú kapustu
1 mrkvu
2 uhorky
zväzok petržlenovej vňate
soľ
korenie
1 PL jogurtu
1 PL majonézy
Postup:
Ošúpaný a umytý zemiak napichneme na vidličku a pomocou škrabky nakrájame na tenké plátky.
Nastrúhané plátky vložíme do misky, zalejeme vodou a opláchneme.
Kuracie prsia nakrájame na malé kocky.
Zemiaky precedíme cez sitko a vložíme do čistej misky.
Do misky so zemiakmi pridáme vajce.
Nasypeme soľ, čierne korenie, múku.
A všetko premiešame.
Do zemiakovej zmesi pridáme kuracie prsia a opäť všetko zamiešame.
Panvicu naolejujeme, vložíme zmes.
A smažíme na strednom/nízkom ohni.
Panvicu prekryjeme a 15 minút smažíme pod pokrievkou.
Placku otočíme a smažíme ďalších 10 minút.
Polovicu placky posypeme nastrúhaným syrom.
Naukladáme plátky čedaru a placku preložíme na polovicu.
Kapustu nasekáme nožom na tenké plátky a vložíme ju do samostatnej misky.
Pridáme na hrubo nastrúhanú mrkvu.
Uhorky nakrájame na polovičné plátky a vložíme do misky.
Potom pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Šalát posolíme a posypeme korením.
Pridáme jogurt, majonézu a dobre premiešame.
Lahodnú placku servírujeme s sviežim šalátom.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU