Konečne viem, ako môžem aj doma pripraviť dokonalé hranolky.
Dokonca také, ktoré majú kvalitu špičkových reštaurácií.
A možno budete prekvapení, ale na ich prípravu vôbec nepotrebujete fritézu.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Tento perfektný postup sme našli na kanáli Cooking Lee’s.
Potrebujeme:
Zemiaky 700 g
Soľ 1/4 lyžičky
Kukuričný škrob 3 lyžice
Olej
Voliteľné:
Bylinky
Syr
Postup:
Zemiaky očistíme.
Nakrájame ich na tyčinky (hranolky).
Vložíme ich do vriacej vody.
Pridáme ¼ čajovej lyžičky soli.
Varíme 3 minúty.
Vyberieme a okamžite vložíme do studenej vody.
Vyberieme zo studenej vody a necháme dobre osušiť a odkvapkať v sitku
Potom pridáma k zemiakom kukuričný škrob.
V sitku prehadzujeme tak, aby sa obalili všetky zemiaky.
Následne odložíme na 12 hodín do chladničky.
Na panvicu nalejeme olej.
Zemiaky smažíme 6 minút v oleji.
Vyberieme a necháme 30 minút vychladnúť.
Po 30 minútach opäť vypražíme v oleji.
Smažíme v oleji 3 minúty a potom vyberieme.
Teraz hranolky opäť dáme do sitka, tentokrát na papierový obrúsok, aby sa z noch dostal prebytočný olej.
Hranolky môžeme ešte doladiť zelenými bylinkami a napríklad aj syrovým prášok (veľmi najemno rozdrvený tvrdý syr).
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: