Neskutočne chutné a neodolateľné zemiakové jedlo, na ktoré vám stačí len zopár ingrediencií.
Vyskúšajte náš chutný recept a nebudete ľutovať.
Netradičný recept na lahodný slaný koláč z youtube kanála Domáca kuchyňa s Dannym.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
4 vajcia
30 g masla
1 ČL soli
1/2 ČL mletého čierneho korenia
120 g múky
1 PL prášku do pečiva
250 ml mlieka
5 zemiakov
1 l vody
1/2 ČL soli
1 jarnú cibuľku
400 g syra
250 g mortadelly
1 paradajku
oregano
Postup:
Do hlbokej misy pridáme vajcia.
Nalejeme rozpustené maslo a pridáme soľ.
Ďalej pridáme mleté čierne korenie.
Nasypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Nalejeme mlieko.
Metličkou vyšľaháme.
Do ďalšej misky nahrubo nastrúhame zemiaky.
Do nádoby s vodou pridáme soľ a nalejeme do misky so zemiakmi.
Rukou premiešame.
Necháme pôsobiť 10 minút.
Do vajíčkovej zmesi pridáme na malé kúsky nakrájanú cibuľku.
Potom pridáme vyžmýkané zemiaky a premiešame.
Do zmesi nasypeme 150 g nastrúhaného syra a zamiešame.
Plech vystlaný papierom na pečenie potrieme olivovým olejom.
Rovnomerne nanesieme zmes.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 30 minút pri teplote 200°C.
Upečené cesto vyberieme z plechu a prekrojíme na polovicu.
Na polovicu naukladáme plátky mortadelly a 200 g plátkového syra.
Prekryjeme plátom cesta a nakrájame na 8 častí.
Na každý kúsok uložíme plátok rajčiny.
Vrch posypeme nastrúhaným syrom a oreganom.
Pečieme pri teplote 200°C 10 minút.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: