Tak chutný, že ho musím piecť každý týždeň: Recept mojej mamy, ktorý všetkých prekvapil!

[mashshare]

Neskutočne chutné a neodolateľné zemiakové jedlo, na ktoré vám stačí len zopár ingrediencií.

Vyskúšajte náš chutný recept a nebudete ľutovať.

 

 

Netradičný recept na lahodný slaný koláč z youtube kanála Domáca kuchyňa s Dannym.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

4 vajcia

30 g masla

1 ČL soli

1/2 ČL mletého čierneho korenia

120 g múky

1 PL prášku do pečiva

250 ml mlieka

5 zemiakov

1 l vody

1/2 ČL soli

1 jarnú cibuľku

400 g syra

250 g mortadelly

1 paradajku

oregano

Postup:

 

 

Do hlbokej misy pridáme vajcia.

Nalejeme rozpustené maslo a pridáme soľ.

 

 

Ďalej pridáme mleté čierne korenie.

Nasypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva.

 

 

Nalejeme mlieko.

Metličkou vyšľaháme.

Do ďalšej misky nahrubo nastrúhame zemiaky.

 

 

Do nádoby s vodou pridáme soľ a nalejeme do misky so zemiakmi.

Rukou premiešame.

Necháme pôsobiť 10 minút.

 

 

Do vajíčkovej zmesi pridáme na malé kúsky nakrájanú cibuľku.

Potom pridáme vyžmýkané zemiaky a premiešame.

 

 

Do zmesi nasypeme 150 g nastrúhaného syra a zamiešame.

Plech vystlaný papierom na pečenie potrieme olivovým olejom.

Rovnomerne nanesieme zmes.

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 30 minút pri teplote 200°C.

Upečené cesto vyberieme z plechu a prekrojíme na polovicu.

 

 

Na polovicu naukladáme plátky mortadelly a 200 g plátkového syra.

Prekryjeme plátom cesta a nakrájame na 8 častí.

 

 

Na každý kúsok uložíme plátok rajčiny.

Vrch posypeme nastrúhaným syrom a oreganom.

 

 

Pečieme pri teplote 200°C 10 minút.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes