Výborný koláčik s vôňou Granka, kakaa a tvarohu.
Ak milujete strúhané koláče, tento vylepšený recept s Grankom si určite zamilujete.
Moje deti sa ho nevedia dojesť.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ideálne víkendové raňajky.
Potrebujeme:
400 gramov hladkej múky
150 gramov práškového cukru
250 gramov masla
1 kypriaci prášok
1 žĺtok
2 lyžice kakaa
2-3 lyžice Granka
700 gramov tvarohu
150 gramov práškového cukru
1 vanilkový cukor
3 žĺtky
4 bielky
Postup:
Ako prvé si vymiesime cesto.
Spojíme si v jednej miske múku, cukor, maslo.
Pridáme aj kypriaci prášok, žĺtok, Granko a kakao.
Vypracujeme hutné a pevnejšie cesto.
Cesto rozdelíme na polovice.
Obalíme do potravinárskej fólie.
Dáme aspoň na polhodinu do chladničky.
Medzitým si pripravíme tvarohovú plnku.
Najlepšie je použiť hrudkový tvaroh, vďaka ktorému koláčik chutí naozaj vynikajúco a je trochu pevnejší.
Vymiešame si tvaroh, cukor, žĺtka a vanilkový cukor.
Pre chuť môžeme pridať aj trochu citrónovej kôry.
Mimo plnku si z bielkov ušľaháme pevný sneh.
Ten primiešame k tvarohu.
Plnka tak bude vláčna a naozaj výborná.
Plech si vystelieme papierom na pečenie, prípadne vymastíme troškou masla.
Polovicu cesta nastrúhame na spodok.
Na cesto navrstvíme tvarohovú plnku.
A na plnku opäť nastrúhame druhú polovicu cesta.
Celý koláč pečieme 30 minút vo vyhriatej rúre na 180 stupňov Celzia.
Jednoduchý koláčik, ktorý sa nedá pokaziť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)