Ak sa vám nechce robiť veterníky, alebo iné zložité zákusky, skúste toto.
Tieto šišky z majonézy som sa naučila robiť počas práce v cukrárni, chutia skutočne miliónovo.
Keď ich vylepšíte vanilkovým krémom, šľahačkou a ovocím, tromfnú hocijaký zákusok.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Šišky môžete naplniť aj maslovým krémom, Nutellou, alebo len šľahačkou a ovocím.
Akákoľvek varianta je vynikajúca.
V lete je výborný nápad naplniť ich zmrzlinou :-).
Potrebujeme:
500 g hl. múky
100 g majonézy
3 žĺtky
250 ml mlieka
30 g droždia
2 lyžice cukru
2 lyžice rumu
2 lyžice oleja
soľ
olej na vyprážanie
Krém:
1 bal. zlatého klasu
500 ml mlieka
1 smotanu na šľahanie
Jahody alebo iné ovocie nakrájané na kúsky
Voliteľné:
Nutella
Maslový krém
Zmrzlina
Postup:
Urobíme kvások z vlažného mlieka, trošky cukru a droždia.
Do misy preosejeme múku.
Majonézu zmiešame so žĺtkami, cukrom a olejom.
Pridáme k múke, osolíme, všetko spojíme.
Vymiešame hladké cesto.
Necháme v teple vykysnúť.
Z vykysnutého cesta lyžicu odoberáme kúsky, z ktorých urobíme guličku.
A necháme ešte 15 minút kysnúť.
Smažíme dozlatista v dobre rozpálenom oleji.
Vychladnuté šišky rozkrojíme v polovici a naplníme pomocou cukrárskeho vrecka.
Nasjkôr puding, potom kúsky jahôd a nakoniec šľahačka.
Nakoniec pocukrujeme práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)