Kuracie stehná so zemiakmi sú výborným nápadom na rýchly a vynikajúci obed
Skúste a tú chuť si zamilujete.
Tento obed vás zachráni vždy, keď budete chcieť výborné jedlo s rýchlou a jednoduchou prípravou.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
6 kusov kuracích stehien
1 polievková lyžica rozmarínu
1 lyžička korenie na kurča
2 lyžičky sladkej papriky
4 lyžice olivového oleja
1-2 kocky domáceho bujónu (môžete nahradiť iným korením)
Ďalej:
1 kg zemiakov
Voliteľné:
1 väčšia cibuľa
Postup:
Kuracie stehná umyjeme a osušíme, potom kožu narežeme.
Teraz si pripravíme všetky koreniny.
Tie pridáme ku kuraciemu mäsu (vrátane rozdrobeného bujónu).
Kuracie mäso, 2 lyžice oleja a koreniny dobre premiešame.
Očistíme si zemiaky.
Nakrájame ich na krúžky – ochutíme soľou a korením.
Cibuľu tiež očistíme.
Nakrájame na kolieska.
Zeleninu ochutíme soľou, paprikou a korením, pridáme aj 2 lyžice oleja.
Dobre premiešame.
Necháme takto marinovať aspoň 30 minút (ale pokojne aj celú noc).
Navrstvíme do dobre vymastenej zapekacej misy a na vrch uložíme kuracie stehná.
Ja som použila horné aj dolné stehná.
Pečieme v rúre vyhriatej na 190 stupňov asi 50 minút.
Prvých 30 minút som piekla pod alobalom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)