Vynikajúca nepečená maškrta, ktorú zvládnete pripraviť aj so zatvorenými očami.
Je to vynikajúce a úplne jednoduché!
Ak chcete prípravu ešte urýchliť, vanilkový krém môžete pripraviť úplne na studeno.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Stačí, ak kondenzované mlieko zmiešate s pudingom pripraveným za studena (Creme Olé).
V takomto prípade použite 2 balenia pudingu a 600 ml stdeného mlieka.
Potrebujeme:
Ingrediencie sú určenú do menšej misy alebo na menší plech, aj chcete na väčší plech, urobte z dvojnásobnej dávky
1 vrstva:
500 ml mlieka
3 lyžice kukuričného škrobu
4 lyžice kondenzovaného sladeného mlieka
3 žĺtky
Vanilkový cukor
2. vrstva:
1 hrnček rozdrvených maslových sušienok
3. vrstva
150 ml rozpustenej čokolády
1 hrnček smotany na šľahanie
1 lyžica rozpusteného masla
Postup:
V mlieku dobre rozmiešame škrob.
Ide o to, aby sme v zmesi nemali hrudky.
Pridáme kondenzované mlieko.
Vmiešame aj žĺtky a vanilku.
Dobre rozmiešame.
Preložíme na plameň.
Uvaríme hustý krém – varíme za stáleho miešania.
Krém navrstvíme do menšej misy alebo na menší plech.
Na vrstvu krému navrstvíme sušienky.
Poleva:
Na poslednú vrstvu rozmiešame rozpustenú čokoládu so smotanou na šľahanie a rozpusteným maslom.
Nalejeme na vrstvu sušienok.
Dáme stuhnúť a podávame.
Dezert je hotový!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)