Mnoho ľudí si pamätá chuť dusenej kapusty v jedálni.
Jej chuť je nezameniteľná a tento pokrm milujú mnohí z nás.
Úžasný recept na lahodnú dusenú kapustu z portálu vkus-expert.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
800 g kapusty
2 poháre vody
1 PL octu
bobkový list
korenie
2 cibule
1 mrkvu
60 g paradajkovej pasty
1 PL múky
15 g kryštálového cukru
Postup:
Kapustu nakrájame.
Vložíme ju do hlbokej panvice alebo hrnca.
A naplníme vodou.
Hrniec preložíme na sporák.
Pridáme soľ, cukor, bobkový list, ocot.
Dusíme na miernom ohni 40 minút.
Ak máte staršiu kapustu, môže sa dusiť aj dlhšie.
Cibuľu nakrájame na kocky.
Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle.
A spolu s cibuľou osmažíme na panvici na rastlinnom oleji.
Potom cibuľu s mrkvou pridáme do kapusty.
Pridáme pretlak a premiešame.
Kapustu ochutnáme.
A podľa potreby osolíme a posypeme cukrom.
Premiešame a dusíme 10 minút.
Kapustu podávame s varenými klobásami alebo klobásami pečenými v rúre.
Prajeme vám dobrú chuť!