Bleskové langoše zo zemiakového cesta. Najlepšie chutia potreté cesnakom a kyslou smotanou!
Potrebujeme:
500 g zemiakov očistených a nakrájaných na kocky
5-6 lyžíc hladkej múky
2 vajcia
1 lyžičku soli
Olej na vyprážanie
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
Zemiaky uvaríme v slanej vode domäkka. Roztlačíme na kašu, necháme vychladnúť a potom pridáme múku a vajcia. Vypracujeme jednotné cesto (ak je cesto príliš lepivé, pridáme ešte lyžicu múky).
Cesto rozvaľkáme na zľahka pomúčenej doske, nakrájame na menšie kusy a vyprážame v rozpálenom oleji dozlatista.
Prebytočný olej odstránime papierovým obrúskom a podávame potreté cesnakom, kyslou smotanou a posypané syrom.
Prajme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: extremesilver